Najjednoduchšie je použiť vystrihovacie koliesko / lis ako píše @berger. Dobre funguje aj bimetalový / tvrdokovový vykružovací korunkový vrták do nerez oceli. Mám ho vyskúšaný od fy Wurth, určite zafungujú aj od iných výrobcov. Vŕtal som už aj so stupňovitým vrtákom od Extolu, pretože som vtedy nič lepšie nezohnal, ale bolo to trápenie. Ak budete vŕtať, tak tam aspoň streknite WD40, nevŕtajte na sucho. doplněno 09.09.20 07:27: Inak na ten prevlečný dávkovač sa vyto... Za pár rokov sa pokazí a buď budete zháňať nový dávkovač alebo záplatu. V mieste prestupu dávkovača cez drez sa bude usadzovať bordel, ktorý budete musieť prácne čistiť. Do budúcna tam hrozia netesnosti a zatekanie pod drez. A jeho plnenie znamená hrať sa pravidelne na inštalatéra.
Je to tak, mám už druhý bezmála za 1000 kč a ten druhý přestal fu ngovat už po 14 dnech. Ten první vydržel asi rok. Nyní ho tam mám jen kvůli zaplnění té díry v pracovní ploše
Vrtat do dřezu díru?To je snad žert!Vždyť stačí na dřez přilepit prstenec na vložení nádobky!
JB
berger*
Nechápu,jak něco takového podrží nějaký přilepený prstenec.
jabraka*
Snadno,používám to leta.,dokonce na to stačí oboustranná samolepka.
berger*
Aha. Tak to jo. Mslm,že celé toto vlákno je o dávkovači,který inženýři vymysleli tak,že nádobka je skrytá pod deskou,dřezem a vidět je pouze vrch. Pokud tohle lepíte oboustrankou na desku,dejte foto,prsm,něco takového jsem ještě neviděl.
Otvor pro dávkovač vám udělá jakýkoliv instalatér, který se zabývá montáží kuchyní. A ještě ho podtmelí, aby pod něj nezatékalo. Teda aspoň já to tak udělal. Pro něj to je brnkačka, pro vás tak akorád následné koukání po novém dřezu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.