Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beton nebo anhydrit?

Od: tommmm odpovědí: 11 změna:

Dobry den ,v prizemi rodinneho domu budu mit podlahovku proto tam chci dat anhydrit(urcite vite proc!),ale v podkrovy budou jen radiatory -neni zbytecne tam davat take "drahy" anhydrit?A co v garazi?mam ho dat vsude kdyz uz tam ta firma bude nebo se mam honit s koleckama betonu a tim sand i usetrit?ale do garaze je vhodnejsi asi beton ne?je pevnejsi?Dik za tip

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pod podlahovku je nutné aspoň 10 cm podlahového polystyrenu.Na něj deska z betonu,zarmovaná karisítí,50 mm.Pak vložka z polystyrenu na uložení topné trubky a zalití 2 - 3 cm anhydritu.

Suchý způsob,sádrovláknité desky Rigidur.

JABRAKA

Já myslel, že udělám podkladní beton s tou karisítí, na to dám izolaci a na to polystyren. Na něj teprve tu vložku pro natažení hadice a zaleju to anhydrem. To je špatně?

Mandusi, je to jak píšete, Jára myslel 10cm že je třeba dodat. Jen přehodil věty.

Oba máte pravdu.

jabraka*

Manduss:

Pokud máš už hydroizolovanou a betonovou podlahu,Tepelná izolace přijde co nejvíce dolů.Na ni beton,zpevněná deska,která rozloží zatížení stejnoměrně po ploše.Kdybys ji tam neudělal,mohla by se podlaha prošlápnout.Okolo deska bude mít dilatační spáru,která se oddělí od zdí pruhem polystyrenu,nebo pěnou.Na tuto pevnou desku polystyrenové tvarovky pro trubku,nebo elektrorohože.Zaleje se to do roviny anhydritem a na tuto rovinu pokládám krytinu.

Já dávám přednost suché podlaze Rigidur.Na Google se podívej na heslo,Rigidur,podlahy.

Snad jsem to už napsal srozumitelně.

JABRAKA

Jardo pochopil jsen tě dobře?

podkladní beton, lepenka, beton, EPS,beton, tvarovka pro trubky topení a pak anhydrid?

jabraka*

Pokud by se to dělalo nově,tak na hydroizolaci může přijít rovnou EPS a pak beton s armaturou.Dokonce už se řeší i beton s drátky.Pokud nemá izolaci a pod základovým je izolace,pak bude holt beton dvakrát.

JB

Jardo OK, porozuměli jsme si.

jabraka*
hodnocení

0x

Na upevnění trubek topení se používá tak zv.systémová deska:

JB

Beton nebo anhydrit?

snowi
hodnocení

0x

Dobrý den,

Nezlobte se, že se svezu v tomto vlákně. Čeká mě podobný úkol jako zde původního tazatele a to realizace podlahovky v RD.

Mám navrženu skladbu odspodu takto: beton základové desky, hydroizolace , podlahový EPS 12cm (2x6cm), fólie, systémová deska s podlahovkou (nebo přímo podlahovka bez syst.desky na příchytky), zalito 5cm betonem s armováním, podlah krytina (dlažba)

Jedná se o souvislou plochu cca 42m2

mohu pár laických dotazů:

1) Jaká vrstva anhydridu by v tomto případě nahradila 5cm betonu?

2) při použití betonu budu muset nejspíše tuto plochu předělit dil. spárou, je tomu tak i u anhydridu?

3) Trochu mě mate, skladba podlahy zmiňovaná panem Jabrakou opravdu je dobré použít mezi EPS a sys.desku podlahovky ještě další betonovou vrstvu?Byl by nějaký odkaz na takovéto použité řešení, nebo obecně správně provedenou skladbu podlahovky?

Děkuji Vám mnohokrát za mnohé odpovědi v tomto fóru, jsou mi inspirací.

celp*

Teda jenom obecně. termokabel.cz/...

snowi, určitě se nikdo nezlobí,

"odlahový EPS 12cm (2x6cm)" určitě myslíte odlahový EPS100Z 12cm (2x6cm)

1) přesně Vám to řekne firma která to bude dělat podle zatížení, které jim sdělíte. Oni se budou bránit a navrhovat více, tuším 4cm

2) dilatace bude jen okolo stěn.

3) Jabraka to již rozebral, jinde, není třeba beton, ani systémová deska.

"Děkuji Vám mnohokrát za mnohé odpovědi v tomto fóru, jsou mi inspirací." není zač, ... to je dobře, že máte inspiraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]