Nejste přihlášen/a.
Moje jediná zkušenost s touto společností je taková, že se v naší obci vydávají za jiné dodavatele a snaží se dostat do bytu a nalhat, že došlo k nějakým změnám a podobně, samozřejmě výsledkem je podpis nové smlouvy s nimi. A to i opakovaně a s hrubým nátlakem. Společností s takovými praktikami opovrhuji.
Vezměte si poslední vyúčtování elektřiny (fakturu) k ruce a zadejte na kalkulátoru tzb údaje, které najdete na faktuře:
Tento kalkulátor je nezávislý, doporučený ERÚ a dává úplné info, používám ho už řadu let.
Záleží totiž na více parametrech, co bude pro vás výhodné. Například pro malou spotřebu elektřiny mezi 1000 až 1300kWh, kterou máme v malém bytě my, mám "České teplo", neúčtují za svoji dodávku měsíční paušální poplatek a proto jsou výhodní. Pro vás to může být úplně jinak.
Moji známí s vyšší spotřebou jsou již roky u Skautské energie. To je zprostředkovatel, který si vybírá dodavatele (čili je mění) každé 2 roky, smlouvy jsou uzavírány na dobu určitou na 2 roky, a každé 2 roky soutěží o ceny na další 2 roky, takže se mění dodavatelé. To také nemusí každému vyhovovat, prostě je na každém, co si vybere. Známým vyhovuje to, že se nemusí starat o cenu, protože vždy patří mezi ty výhodné a nevadí jim změna vysoutěženého dodavatele každé 2 roky.
Na kalkulátoru tzb si po zadání údajů nezapomeňte rozkliknout detail u vybraného dodavatele. Jeho dodávka je silová energie, tj. "Obchod s elektřinou", pouze tyto ceny můžete porovnávat.
Další poplatky a náklady za "Distribuční služby"a "Regulované služby"patří distributorům, tyto ceny neovlivní ani dodavatel elektřiny (ať starý či nový) ani vy, jsou regulované celostátně.
S tím kalkulátorem můžu s arwen souhlasit, taky jsme se k němu dopracovali při hledání nového dodavatele energií. Jsou tam dobře vidět rozdíly v ceně a kolik jsem u jednotlivých tarifů dodavatelů schopný ušetřit. Přes něj jsme se právě dostali k BE, kdy nás jejich tarif vyšel nejlevněji. Letos už u nich takhle máme druhou sezónu elektřinu i plyn.
Která Bohemia Energy to/... Doufejme, že to není Bohemia Energy Pr/... - v likvidaci...podívejte pro zajímavost na jednatele i propojení jednotlivých firem Bohemia, zajímavé vazby...Jednoho času jsem zjišťoval, zda k nim přejít, ale...při spotřebě do 2 000kWh je úspora první rokem pár stovek, druhým rokem a dalšími to klesá. A ještě mají několik variant, takže pozor na to. Třeba u GARANCE je smlouva na 2 - 10let, výpovědní lhůta 3 měsíce, automatické prodlužování smlouvy a garance ceny NE. Pak KLASIK ..stejné, akorát smlouva na dobu neurčitou - ale nižší úspora. A ještě JUBILEUM, smlouva na 1 - 3roky, garance ceny ANO, ale...úspora zase mnohem nižší...atd. Takže pokud je garance ceny, tak smlouva max. na 3 roky, pokus garance ceny není, smlouva i na 10let..a z toho vyplývá postupné zvyšování cen...po zvážení pro a proti...nešel jsem do toho, nestojí to za problémy při případném odchodu. A přečtěte si jejich obchodní podmínky, a to celé, nejen začátek...
Bohemia Energy patřila k největším šmejdům v získávání odběratelů. Každý týden jiná parta od nich s naučeným fíglem před vraty, časté telefonické vyhrožování, že jsou z Energetického úřadu a že si mě podají. Každý rok mi volají z Jihomoravské plynárenské (mám od nich trubky - plyn), že Bohemka žádá aby mě předali. Svou agresivní politikou dokázaly spolknout i další dodavatele.
Dodavatele mám velmi dobrého i kdyby Bohemka byla o stokorunu levnější (není) - tak jim ani halíř
já osobně se držím kamenných energetických center a nějaké kontakty přes E-mail kašlu i kdybybyla sleva hodně jákavá.
Já chci osobní kontakt a to je směrodatné...
111, naprostý souhlas "pěkné holky."
Páč na přepážku ČEZu v Pardubicích chodím 3-5x ročně, kvůli nájemníkům, mám tam svoje oblíbené a ochotné krásky.
elm: Elektroměr (dvousazbový) má spotřeby označené T1 a T2 (tarif 1 a 2 - "denní" a "noční" proud = "vysoký" a "nízký" tarif). Takže když to opisujou (nebo když já to hlásím), uvede se T1/T2. Na faktuře je ale spotřeba uvedena ve "vysokém" a "nízkém" tarifu (VT a NT).
Takže: T1 a T2 jsou celkové dosavadní spotřeby naměřené elektroměrem (za celou jeho existenci), VT a NT jsou spotřeby ve vysokém a nízkém tarifu (opět ten "denní" a "noční" proud) od poslední faktury.
T1 a T2 se tedy pořád zvyšují (až do výměny elektroměru), VT, resp. NT, z faktury jsou rozdíly letošního a loňského T1, resp. T2. (Doufám, nemám teď fakturu v ruce.)
Pro dvoutarifovou distribuční sazbu.musíte splňovat podmínky a požádat distributora o její přidělení. Pokud elektřinu používáte pouze na svícení a provoz běžných domácích spotřebičů, nemáte na ni nárok a můžete mít pouze sazbu D01d nebo D02d.
Pouze v případě, že elektřinou topíte a/nebo ohříváte vodu či vlastníte elektromobil a při splnění přesně daných podmínek přizná distributor dvoutarifní sazbu. V jejím rámci nízký tarif má nižší ceny, je to odstupňované podle toho, na jakou distribuční sazbu máte nárok. Dvoutarifní ceny respektive nízký tarif se od vysokého tarifu významně liší především v celostátně regulovaných cenách. U té obchodní složky cen bývá často jedna (čili stejná) cena jak za VT tak za NT. Jenže největší část ceny, kterou platí zákazník, je právě ta složka (cena) celostátně regulovaná.
cezdistribuce.cz/... (stránky ČEZ, nevím, z jakého jste regionu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.