Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bohemia- změna dodavatele

Od: elm odpovědí: 23 změna:
Elektřina je čím dál dražší a teď běží reklama Bohemia Energie na levnější elektřinu. Máte někdo u nich zkušenost, má smysl změna dodavatele?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

7x

Moje jediná zkušenost s touto společností je taková, že se v naší obci vydávají za jiné dodavatele a snaží se dostat do bytu a nalhat, že došlo k nějakým změnám a podobně, samozřejmě výsledkem je podpis nové smlouvy s nimi. A to i opakovaně a s hrubým nátlakem. Společností s takovými praktikami opovrhuji.

hodnocení

7x

Vezměte si poslední vyúčtování elektřiny (fakturu) k ruce a zadejte na kalkulátoru tzb údaje, které najdete na faktuře:

kalkulator.tzb-info.cz/...

Tento kalkulátor je nezávislý, doporučený ERÚ a dává úplné info, používám ho už řadu let.

Záleží totiž na více parametrech, co bude pro vás výhodné. Například pro malou spotřebu elektřiny mezi 1000 až 1300kWh, kterou máme v malém bytě my, mám "České teplo", neúčtují za svoji dodávku měsíční paušální poplatek a proto jsou výhodní. Pro vás to může být úplně jinak.

Moji známí s vyšší spotřebou jsou již roky u Skautské energie. To je zprostředkovatel, který si vybírá dodavatele (čili je mění) každé 2 roky, smlouvy jsou uzavírány na dobu určitou na 2 roky, a každé 2 roky soutěží o ceny na další 2 roky, takže se mění dodavatelé. To také nemusí každému vyhovovat, prostě je na každém, co si vybere. Známým vyhovuje to, že se nemusí starat o cenu, protože vždy patří mezi ty výhodné a nevadí jim změna vysoutěženého dodavatele každé 2 roky.

Na kalkulátoru tzb si po zadání údajů nezapomeňte rozkliknout detail u vybraného dodavatele. Jeho dodávka je silová energie, tj. "Obchod s elektřinou", pouze tyto ceny můžete porovnávat.

Další poplatky a náklady za "Distribuční služby"a "Regulované služby"patří distributorům, tyto ceny neovlivní ani dodavatel elektřiny (ať starý či nový) ani vy, jsou regulované celostátně.

michalt

S tím kalkulátorem můžu s arwen souhlasit, taky jsme se k němu dopracovali při hledání nového dodavatele energií. Jsou tam dobře vidět rozdíly v ceně a kolik jsem u jednotlivých tarifů dodavatelů schopný ušetřit. Přes něj jsme se právě dostali k BE, kdy nás jejich tarif vyšel nejlevněji. Letos už u nich takhle máme druhou sezónu elektřinu i plyn.

martinna*
hodnocení

4x

Jsem u nich asi 5 let a byla jsem dříve u RWE...u Bohemky velká spokojenost. Píšou neg. komentáře,ale já nemám problém. Přeplatky vrací...a platím méně,za mě doporučuji

hodnocení

2x

Já mám u nich elektriku i plyn, jsou levnější jak ČEZ a Innogy, určitě jsou i levnější firmy, nežli BE.

elm
hodnocení

Máte taky ten sloučený účet, který teď nabízejí, opravdu šetří výdaje nebo jaké to má výhody?

Já tam jsem již dlouho.

sametka
hodnocení

1x

byli jsme u nich a po páar měsících chtěli odejít (vyúčtovávání nepřehledné a různé čachry machry), ale šlo to těžko- vyhrůžky odstřihnutím od plynu apod. nechutné praktiky. Jsme u MND a jsme spokojeni.

hodnocení

1x

Hlavně si nastudujte, kolik zaplatíte, když budete chtít odejít.

martinna*

v mém věku odejdu až mě vynesou...

hodnocení

1x

Která Bohemia Energy to/... Doufejme, že to není Bohemia Energy Pr/... - v likvidaci...podívejte pro zajímavost na jednatele i propojení jednotlivých firem Bohemia, zajímavé vazby...Jednoho času jsem zjišťoval, zda k nim přejít, ale...při spotřebě do 2 000kWh je úspora první rokem pár stovek, druhým rokem a dalšími to klesá. A ještě mají několik variant, takže pozor na to. Třeba u GARANCE je smlouva na 2 - 10let, výpovědní lhůta 3 měsíce, automatické prodlužování smlouvy a garance ceny NE. Pak KLASIK ..stejné, akorát smlouva na dobu neurčitou - ale nižší úspora. A ještě JUBILEUM, smlouva na 1 - 3roky, garance ceny ANO, ale...úspora zase mnohem nižší...atd. Takže pokud je garance ceny, tak smlouva max. na 3 roky, pokus garance ceny není, smlouva i na 10let..a z toho vyplývá postupné zvyšování cen...po zvážení pro a proti...nešel jsem do toho, nestojí to za problémy při případném odchodu. A přečtěte si jejich obchodní podmínky, a to celé, nejen začátek...

hodnocení

1x

Bohemia Energy patřila k největším šmejdům v získávání odběratelů. Každý týden jiná parta od nich s naučeným fíglem před vraty, časté telefonické vyhrožování, že jsou z Energetického úřadu a že si mě podají. Každý rok mi volají z Jihomoravské plynárenské (mám od nich trubky - plyn), že Bohemka žádá aby mě předali. Svou agresivní politikou dokázaly spolknout i další dodavatele.

Dodavatele mám velmi dobrého i kdyby Bohemka byla o stokorunu levnější (není) - tak jim ani halíř

hodnocení

1x
To, že někdo vrací přeplatky je snad samozřejmostí... Pokud někdo dodává energii, tak nechápu proč by byl někdo nespokojený. Spíš jsou problémy když se řeší nějaké nestandardní situace. Oni defakto jen účtují, rozvod, výroba, atd. je stejně na straně RWE, ČEZ atd. Většinou je úspora pár korun a nestojí mi za to pořád někam něco měnit..
Švagr měl špatnou zkušenost s BE, ale zase to může být individuální, záleží na lidech co Vám to vnucují. Slibovaná procenta jsou hlavně ze složky za energii, ne za distribuci... A ono to pak zase až takový rozdíl není.. Každá úspoea je dobrá, ale zase k vůli pár korunám si koleno taky vrtat nenechám..

111®
hodnocení

0x

já osobně se držím kamenných energetických center a nějaké kontakty přes E-mail kašlu i kdybybyla sleva hodně jákavá.
Já chci osobní kontakt a to je směrodatné...

111, já kvůli svoji elektrice a plynu jsem nebyl na pobočce mnoho let, kvůli čemu tam chodíte Vy?

111®

jedak jsem se stěhoval, a pak tam mají pěkné holky...*smich* jo a nemám plyn, jen elektriku..

111, naprostý souhlas "pěkné holky."

Páč na přepážku ČEZu v Pardubicích chodím 3-5x ročně, kvůli nájemníkům, mám tam svoje oblíbené a ochotné krásky.

elm
hodnocení

Jaký je rozdíl v cenách VT, NT, T1? Je divné, že mám na faktuře uvedený VT u spotřeby a v údajích o měření tarif T1. Je to omyl? A tím i špatný výpočet vyúčtování? Mám to reklamovat?
elm
hodnocení

Nevíte někdo jak se účtují ceny tarifů (VT, NT a 1T) -podle čeho se určují a jak to ovlivní vyúčtování? Díky všem za reakce.

hm*

elm: Elektroměr (dvousazbový) má spotřeby označené T1 a T2 (tarif 1 a 2 - "denní" a "noční" proud = "vysoký" a "nízký" tarif). Takže když to opisujou (nebo když já to hlásím), uvede se T1/T2. Na faktuře je ale spotřeba uvedena ve "vysokém" a "nízkém" tarifu (VT a NT).

Takže: T1 a T2 jsou celkové dosavadní spotřeby naměřené elektroměrem (za celou jeho existenci), VT a NT jsou spotřeby ve vysokém a nízkém tarifu (opět ten "denní" a "noční" proud) od poslední faktury.

T1 a T2 se tedy pořád zvyšují (až do výměny elektroměru), VT, resp. NT, z faktury jsou rozdíly letošního a loňského T1, resp. T2. (Doufám, nemám teď fakturu v ruce.)

Pro dvoutarifovou distribuční sazbu.musíte splňovat podmínky a požádat distributora o její přidělení. Pokud elektřinu používáte pouze na svícení a provoz běžných domácích spotřebičů, nemáte na ni nárok a můžete mít pouze sazbu D01d nebo D02d.

Pouze v případě, že elektřinou topíte a/nebo ohříváte vodu či vlastníte elektromobil a při splnění přesně daných podmínek přizná distributor dvoutarifní sazbu. V jejím rámci nízký tarif má nižší ceny, je to odstupňované podle toho, na jakou distribuční sazbu máte nárok. Dvoutarifní ceny respektive nízký tarif se od vysokého tarifu významně liší především v celostátně regulovaných cenách. U té obchodní složky cen bývá často jedna (čili stejná) cena jak za VT tak za NT. Jenže největší část ceny, kterou platí zákazník, je právě ta složka (cena) celostátně regulovaná.

cezdistribuce.cz/... (stránky ČEZ, nevím, z jakého jste regionu).

Pokud nemáte přiznanou dvoutarifní sazbu, ale na faktuře máte (nejspíše) jednotarifní sazbu D02d (případně D01d), tak je vaše vyúčtování správně, váš dodavatel si ve svém systému používá VT=T1.

joudic*
hodnocení

0x
ja jsem u skautske energie a na kazdy rok prichazi novy hromadne vysoutezeny dodavatel, ted mam Yello a v lednu se bude automaticky menit zase na jineho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]