Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Dnes jsem v Lidlu viděla podpalovače PEPO. Jeden tekutý, na dřevné uhlí a dřevo, jeden tuhý na gril. Mám jakési zkušenosti s klasickým pevným podpalovačem PEPO. Někteří sousedé údajně v zimě zatápí pouze s tím klasickým, zcela bez dřeva. Mně se s klasickým také někdy podařilo zatopit. Ale někdy ne. Mám to chápat, že zmíněné dva jsou pro roztopení uhlí ještě horší? Letos mám málo dřeva na třísky a chci se na mrazy připravit. (Uhlím topím jen v mrazech.)
Používáme oba typy,na chalupě ve sporáčku nejraději pevný.Ten se vloží mezi papíry a drobné dříví,případně nasbírané větvičky.Nalévat do dvířek stříkáním je nepohodlné a když se netrefím,.tak okolo sporáku smrad a mastnota.
Tekutá forma obsahuje tekuté uhlovodíky,chemicky pentan a izopentan,nebo vyšší.frakce z ropy.Něco jako lehký petrolej.Tuhá forma jsou spíše parafiny.Něco jako zemní vosky-.
JABRAKA
Ne, nenapadlo. Jen jsem při psaní dotazu předpokládala, že někdo ze zdejších (většinou velmi ochotných) rádců to bude znát z vlastní zlušenosti. Ale ve specializované drogerii mi to jistě pan vedoucí vysvětlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.