Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpalovač PEPO - různé druhy

Od: bimbam® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den! Dnes jsem v Lidlu viděla podpalovače PEPO. Jeden tekutý, na dřevné uhlí a dřevo, jeden tuhý na gril. Mám jakési zkušenosti s klasickým pevným podpalovačem PEPO. Někteří sousedé údajně v zimě zatápí pouze s tím klasickým, zcela bez dřeva. Mně se s klasickým také někdy podařilo zatopit. Ale někdy ne. Mám to chápat, že zmíněné dva jsou pro roztopení uhlí ještě horší? Letos mám málo dřeva na třísky a chci se na mrazy připravit. (Uhlím topím jen v mrazech.)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Používáme oba typy,na chalupě ve sporáčku nejraději pevný.Ten se vloží mezi papíry a drobné dříví,případně nasbírané větvičky.Nalévat do dvířek stříkáním je nepohodlné a když se netrefím,.tak okolo sporáku smrad a mastnota.

Tekutá forma obsahuje tekuté uhlovodíky,chemicky pentan a izopentan,nebo vyšší.frakce z ropy.Něco jako lehký petrolej.Tuhá forma jsou spíše parafiny.Něco jako zemní vosky-.

JABRAKA

hodnocení

2x

Na uhlí je lepší ten tuhý případně kombinace obojího. Ten tekutý se samotný hodí tak akorát na to když vám nechce chytnout táborák protože máte mokré dřevo.

111®
hodnocení

0x

a co se tak podívat na složení jaké jsou rozdíly? To vás nenapadlo?

hodnocení

Ne, nenapadlo. Jen jsem při psaní dotazu předpokládala, že někdo ze zdejších (většinou velmi ochotných) rádců to bude znát z vlastní zlušenosti. Ale ve specializované drogerii mi to jistě pan vedoucí vysvětlí.

priklad11*

Pokud najdete ve specializované drogerii vyučeného drogistu, dejte vědět.

hodnocení

Ano, je tady takový, co se vyzná. V kosmetice možná ne, ale přes takové to "pro ženy méně zajímavé" zboží je machr.

První vaše odpověď je k ničemu, komentář k ničemu. Ta pokračujte, když vás to baví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]