Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká podložka pod automatický kotel

Od: tomkk® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

dávám do sklepa nový automatický kotel a řeším, co pod něj. Ve sklepě je betonová podlaha. Původní malý kotel stál na jakýchsi velkých pálených tvárnicích, ale protože je ve sklepě nízký strop, tak hlavně kvůli násypce nemohu kotel podložit o víc jak cca 1..2 cm. Osobně mi jde o rozložení hmotnosti (cca půl tuny stojí na dvou ohnutých ocelových pásech cca 15x600mm) a izolaci od možné vlhkosti podlahy. Uvažoval jsem o nerez plechu, nebo aspoň pásovině, výrobce ale uvádí, že podložka má být tepelně izolující (je mi ale jasné, že ten případný přestup tepla zase tak katastrofální nebude). Líbily by se mi i nějaké kachle, ale pokud budou jen ležet a nebudou přilepené, tak asi budou praskat. Napadá vás, co použít, nejaký izolující, nehořlavý a přitom dostatečně únosný materiál? Nebo mám pod to nalepit kachle?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ja to mam na dvou účkách a pevnostne to splnuje

olinl
hodnocení

0x

Ta nerezová deska by nebyla špatná proti vlhkosti/vodě (pořizovací cena vyšší).

h0042*
hodnocení

0x
Já mám plech 2mm.U rodičů není pod kotlem a násypníkem nic, jen beton bez izolace a není žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]