Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém, tekoucí bojler - vlastně z něj skoro prší

Od: klobouk odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

zničehožnic začal téct bojler, hodně, skoro z něj prší. Jde o vertikální model a neteče dole, u pojistného ventilu, ale nahoře, na vývodu teplé vody. Je tam též jakýsi ventil, z jehož vršku voda pomalu vytéká a z obou stran teče po těle bojleru na zem.

Předem se omlouvám za formulace a popis, bojler jsme nikdy neměli, nevíme o něm v podstatě nic, jsme jen uživatelé. Jde o Dražice a instalován byl ani ne před rokem, takže nějaké proreznutí, nebo netěsnosti..., na to je asi brzo. Nicméně tohle je první problém, těžko říct jak k němu došlo. Tlak? Nečistoty v potrubí? Něco se někde zaneslo?

Za každou odpověď a radu co s tím provést už předem děkuji, Klobouk.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyfotit přesně místo, ze ktrerého to vytéká.

Pak lze stanovit postup opravy.

doplněno 05.09.20 16:37:

Teče to kolem té černé zátky, čepičky?

Povolit a utáhnout. Dejte vědět.

klobouk
hodnocení

Vypada to tak. Utahnout ji byla jedna z prvnich veci co jsem zkousel. A byla trochu povolena. Ovsem tece to i po dotazeni. Navic je plastova (na takovem miste?) nebo minimalne ta cast co je videt.

ren®
hodnocení

1x

No, zavrit vodu a reklamovat, kdyz je mene nez rok stary..?

hodnocení

1x

Vyreklamujte u firmy, ktera Vam jej montovala a prodavala a nebo zarucni servis dle seznamu. Zaruka bude minimalne 2roky. dzd.cz/...

doplněno 05.09.20 16:04:

Na vystupu teple vody z bojleru tece odvzdusnovaci ventil. Nevim proc ho tam dali...Demontoval bych jej a dal tal 1/2coulovou zatku.

ale to nebude vadou boileru...

hodnocení

1x
Bože, co to dělalo za prase?
Tohle jsem ještě neviděl..a že jsem toho už viděl dost.

Ale to není příčina, proč to teče.

To není. Ale tohle mi udělat instalatér (nebo člověk co se za instalatéra prohlašuje), tak ho pověsím hned vedle toho bojleru.

Nedivil bych se, kdyby to teklo ze všech těch "úžasně napakovaných" spojů. Počítám, že mezi závity žádné těsnění nebude (všechno to ze spoje vylezlo) a aby to aspoň trochu těsnilo, je to utažené "na krev". Ruce přerazit.

vidíte a tam to neteče.

klobouk
hodnocení

Reklamace? Jiste. Servisni technik? Ano. Ale to je az hudba blizke budoucnosti. Bohuzel se takove veci deji vzdycky o vikendech. Slo spis o to co s tim delat ted, jestli treba nepostaci nekde neco zkontrolovat, povolit, pritahnout. Samozrejme voda zavrena, jistic vypnuty.

Takhle to vypada, vystup z bojleru, voda tece na vrchu ventilu(?) je tam nejaka plastova zatka, ci co. BTW jde o najemni byt, jak to kdo navrhnul a namontoval nemam tuseni. Pochybuju, ze spravcovska firma na tom bude lepe.

Problém, tekoucí bojler - vlastně z něj skoro prší
Problém, tekoucí bojler - vlastně z něj skoro prší #2
Podla zamurovanych nerezovych vlnovcov to vyzera na slusny oddiel. Vyzera to na tecuci automaticky odvzdusnovaci ventil, pokial je to okruh od kotla, ale jeho poloha je nezmyselna. Ak je to ono, s tym plastovym vrskom by malo ist otocit a nadobro ho uzatvorit.
Vyfotte to lepsie a tiez dajte celkovy pohlad na bojler a jeho stitok, ak ho najdete.
klobouk
hodnocení

Cely dum, majitel i spravcovska firma, ktera se o nej na oko stara, je slusny oddil. :/

Ano, uz to psal clas, ze je tam asi zbytecny a cert vi proc ho tam vubec dali. Je to vrchni vystup vody z bojleru. Cepicku jsem zkousel utahovat, viz vyse, a nepomohlo. Klidne muze byt praskla, nebo mozna odesel nejaky tesnici krouzek, pokud tam treba byl.

Celkove foto bude problem, je to narvane pod stropem a mistnost dost stisnena. Kazdopadne bojler jsou Drazice OKCEV 160.

To je odvzdušňovák, který tam být musí.

Nemusí. OKCEV nie je kombinovaný bojler. Má len elektrický ohrev a výstup TUV odvzdušníte aj cez batériu.

Mišo, souhlas, nemusí být ovzdušnovák. Nevšiml jsem si označení v doplnění.

Vyhodit a zazátkovat ale možná lepší vyhodit celé to téčko a připojit kohout rovnou na koleno bude o 2 spoje které by případně začaly téct méně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]