Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starou peřinou?

Od: genehawkins® odpovědí: 15 změna:

Co se starou nepotřebnou peřinou?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Sběrný dvůr.

Nechala jsem peří vyčistit bylo údajně prachové což je super audělali mi z toho krásné kapny ..Syn bydlí v domě tak to ocení.

Se sběrným dvorem vřele souhlasím. Starého peří při čištění ubude, co se stalo prachem, jako odpad odejde. Je třeba nové dokoupit. A pořád to zůstane starým peřím. A pak, když štepdeky ušijí z tvrdé, rachotivé sypoviny, je to utrpení. ;) Mám 2x2m prachovou štepdeku, kterou dávám prát. Jen tak, pro zajímavost jsem se koukala na netu na novou, nejraději zase péřovozu prachovou, kterou co cca 3 roky mohu dát vyprat ve vodě. Výrobce doporučuje do sušičky dát 3 tenisové míčky. Vyjde nová téměř stejně jako ta, ze starého.

ra20z*
V zimně jsem likvidoval několik peřin, inzeráty na výkup jsem našel, ale když jsem si spočítal kolik bych asi dostal tak by to asi jen pokrylo náklady na dopravu, tak jsem peřiny s ostatními věci odvezl do sběrného dvora.

idanova*
hodnocení

7x
Zdravím. Já bych řekla - starou peřinu vyhodit. Peřina se hodila tehdy, když byly v domech vytápěné (uhlím čí dřívím) jen obývací kuchyně, a zbytek domu se nevytápěl, zejména ne ložnice. Pamatuju si, jak si naši příbuzní na vesnici (důchodci) v zimním období večer nasadili kulicha a šálu, a šli do podkroví pod péřovou duchnu přespat. Ráno měli na šále jinovatku. Měnit to nechtěli, byli tak zvyklí. Ale dnes? Kdo nemá vyhřívanou ložnici? Může se stáhnout topení, aby bylo chladněji, ale mráz nemá nikdo. Kdo má péřovou deku, akorát si ji občas propotí, a to pak je akorát tak líheň roztočů a jiných breberek. Dnes není nikde taková zima, aby bylo třeba peří. A ještě, když to peří není úplně nové. Nového by mi bylo líto, používané bych vyhodila. Ida

hodnocení

5x

gene, řeěím podobné, zatím jsem to odložil, páč během pl roku zjišťování jsem došel k názoru, že jedině sběrný dvůr.

Odkoupit to nikdo nechce, darování taky ne, jen to zatím překáží.

kepler*
hodnocení

2x

Nechat peří vyčistit a ušít péřové prošívané deky. Za tohle vám utrhnou ruce a ještě vyděláte.

berger*

Hm,náklady odhaduji kolem patnácti stovek,do toho bych asi nešel...:(. Fakt by se to vyplatilo? Nová peřina stojí kolik,dvojku?

Nová péřová peřina je drahá a pravděpodobně nebude tak kvalitní jako starší typy pérových peřin.
72mona
A jak z dotazu poznám, že jde o péřovou peřinu? M.

hodnocení

1x
Dát vyčistit. Peří vyčistí, co je třeba vymění, doplní nové peří a peřina bude jako nová. Dělali jsme doma a maximální spokojenost.

72mona
hodnocení

0x
Buď charita nebo se zeptat v nějakém útulku. M.

jabraka*
hodnocení

0x

I když po vyčištění peří nebudu potřebovat peřinu,také dva tři polštáře se vždy hodí.

JB

Polštář mám raději ortopedický s pracím krytem na zip.

tebi
hodnocení

0x

Jsem pro ušití polštáře, spím na ortopedickém, ale peří je peří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]