Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyzvednutí zásilky s celním dluhem

Od: pointlesspotato* odpovědí: 10 změna:

Zdravim,

Objednal jsem si zásilku z Ameriky a zadržela se na celnici. Poslal jsem všechny doklady co chtěli a počítal jsem s celním dluhem v maximální výši ceny balíku, byl jsem ale velice zklamán, když přišlo vyúčtování ve 4násobné cenně balíku (bavíme se už o necelých 10 000) Samozřejmě u takové částky už nemám o balík zájem.

Chci se zeptat co se stane, když si balík nevyzvednu a ani nezaplatím celní dluh. Balík zničí? Pošlou zpátky? Pokud ano, budu muset doplatit ten dluh? Neočekávám, že dostanu peníze za balík zpátky ale chci se naprosto vyhnout té absurdní částce.

Děkuji za poznatky ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zásilka jde odmítnou a poslat zpět ještě před proclením, ale ve chvíli kdy jste zásilku "přijal" a sdělil veškeré dokumenty, již je nutné věc dořešit. Pokud ji nebudete chtít převzít, bude nějakou dobu skladována, Vám bude naúčtováno poměrně vysoké úschovné. Následně bude zásilka zničena a po vás budou vymáhány veškeré náklady s tím spojené.

mathew
hodnocení

1x

Chápu to správně, že balík má hodnotu 2500,- a oni po vás chtějí 10 000,-? Ted už o vás všechno ví takže ignorace by se nevyplatila, ale zašel bych s tím za právníkem, protože ta vyúčtovaná částka není normální a pochybuji, že si ji dokáží obhájit.

nbfds
Proč není normální? Vždyť tomu očividně vůbec nerozumíte. Záleží na zboží. Může tam mít antidumpingove clo, má tam DPH a spotřební daň. Takže se není čemu divit.

hodnocení

0x

Co se zeptat přímo na celnici.

arny1
hodnocení

0x

Co to je za divočinu?Čtyřnásobná cena balíku?To jsem nikdy neslyšel.Snad jste měl doložit kolik jste za to platil ne?A z toho vypočítávají daň,dph a poplatky.

pointlesspotato*
hodnocení

Taky nechápu v poplatkovém listu je...Clo (2x cena balíku), DPH (0.5 x cena balíku), SPD (1.5x cena balíku)...

etana*
hodnocení

0x

Obávám se, že jak jste si to objednal a celní deklarace je na vaše jméno, tak je to váš závazek a jen tak dělat mrtvého brouka by se mohlo nevyplatit.

nbfds
hodnocení

0x
Co je to za zboží? Máte tam spotřební daň.

hodnocení

0x

Také tohle znám, ale s tak divným vyúčtováním jsem se ještě nesetkala. Píšete, že to je zásilka z Ameriky, ale nepíšete, jakého rodejce jste k tomu nákupu použil. Několikrát se mi stalo, že i na AliExpress je možnost zaslání z USA, ale poštovné je tak předražené, že bych to nikdy neakceptovala. Zrovna předevčírem chtěla kamarádka věc, kterou jsem našla pouze u jediného dodavatele a která stála 9 $, ale poštovné bylo 55$, po kliknutí nakoupit, se dokonce částka poštovného zdvojnásobila, takže to bylo celkem za 119 $ :-D. No to bych musela být blázen, abych něco takového objednávala. Tak jestli třeba nešlo z Vaší strany o nějaký omyl. Ale za omyly se většinou "platí". Určitě to řešte. Třeba zatelefonováním na celnici, jestli bydlíte daleko od Prahy. Jinak zaplatíte uložení zásilky a ještě všechno to, co Vám k tomu započítají. Celnice je "úřední šiml", když nebudete řešit sám od sebe, pak už bude pozdě. Budou to vymáhat a to nebude stát za to. Je to celnice a mají k tomu všechno, co potřebují. To není stejné, jako když nevyzvednete obyčejný balíček z Číny na poště. Ti pošlou vyrozumění a když si ho do určité doby nevyzvednete, posílají automaticky zpátky prodejci a to bezplatně. Ale tohle je něco jiného. Zavolejte tam, vysvětlete všechno a zeptejte se, co můžete udělat.

jirib
hodnocení

0x
Asi jste nakoupil novou věc levně...
Clo zaplatíš za plnou cenu u nás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]