Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej domu vs bezpodílové vlastnictví

Od: asdfg* odpovědí: 9 změna:

Když máme ze sestrou bezpodílové vlastnictví nemovitosti,může prodat část domu bez mého vědomí?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

help*
hodnocení

0x

Jak to máte ošetřené ve smlouvě? Většinou je tam něco jakože k prodeji se to první musí nabídnout vám.

asdfg*
hodnocení

Já to taky jako první koupil.Jenže mě to odmítly přepsat a tak to prodala jinému a ten s přepisem neměl problém.A já si teď znovu od něj koupím svou nemovitost zpátky nebo se mám vystěhovat.

jabraka*

Pokud jste zapsáni jako spolumajitelé,nelze bez souhlasu druhého nemovitost prodat třetí osobě!Jen,pokud je nemovitost dělitelná fyzicky a zapsána v katastru jako dvě nemovitosti.Ale pak by ti tvoje polovina samozřejmě zůstala.V opačném případě by kupní smlouva nebyla platná a soud by měl rozhodnout spor.

JABRAKA

kejki

Smlouva o prodeji není neplatná, musí jí napadnout a rozhodne soud.

ale toto je zmatečný popis

proč to odmítly přepsat?

V jaké smlouvě, oni(y) nemají smlouvu, ale společný majetek.

hodnocení

0x

Jedině (zatím) Jabraka napsal správnou odpověď.

cyril*

Možná se ptám hloupě, ale jak vznikne mezi sourozenci bezpodílové vlastnictví? Mám za to, že se jedná o formu vlastnictví mezi manželi.

jabraka*

Asi jen špatný výklad vlastnického podílu.Měl napsat spoluvlastnictví

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]