Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhel nabroušeného nože

Od: milis® odpovědí: 3 změna:

Jak změřím uhel nabroušeného nože? Udělal jsem si ruční brousek na nože. Uhel brusného přípravku jsem si nastavil pomocí aplikace v telefonu. Stejně bych si pro zajímavost uhel nabroušení raději přeměřil přímo na noži. Vzhledem k malé ploše ostří uhel telefonem nezměřím. Mám i digitální uhloměr, ale malá plocha ostří opět způsobuje problémy při měření. Díky za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Doma to bude nejspíš nemožné. Ale pokud je brousítko, které umí držet úhel - třeba Lansky popř diy udělátko - není přece důvod přeměřovat. Jinak brousím celý život jen od ruky a neměl jsem problém. Nože ostré, udržuju je v kondici brouskem i ocilkou a jsou všechny velmi zachovalé.

111®
hodnocení

0x

brousí se pod úhlem 10-12°, takže vcholový by byl 20-24°

hodnocení

0x

Trochu to jde změřit tak, že se na stávající nabroušené ostří celá plocha zamaluje fixem. Poté zkusím brousit a je vidět kde se barva z fixu setřela a tím lze odhadnout zdali úhel je větší... menší..stejný jako nyní při broušení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]