Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel od internetu - Dá se prodloužit?

Od: asda odpovědí: 8 změna:
Dobrý den všem,v první řadě jen řeknu že jsem nezkušený v těchto věcech. Budeme stěhovat stolní PC do vedlejšího pokoje,ale kabel k internetu tam nedosáhne. Kabel nám vede od pevné linky skrze zdi až k PC. Je to takový bílý,placatý kabel s plastovou "kostičkou" kde se asi dá rozpojit. Chci se zeptat zda bych mohl koupit stejný kabel jako je tento (popř. jak se mu říká) a rozpojit ten co máme,zapojit do něj dodatečně ten nový a navést to podél stěny a skrz zeď k budoucímu místu pro PC.
Omlouvám se pokud moji otázku nechápete,nebo je to jen kravina.
Hezký zbytek dne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Určitě dá. Dělají se na to přímo "kostky" kam zapojíte konektory z obou stran a tím si vytvoříte prodloužení, bez potřeby nějakých znalostí zapojování.
Koncovku alespoň vyfoťte (z popisu jsem nepochopil, jestli se jedná o telefonní linku s RJ-11, nebo už Ethernet s RJ-45) a v solidním obchodě s PC vám poradí co koupit.

hodnocení

3x

Kabel nám vede od pevné linky skrze zdi až k PC. Je to takový bílý,placatý kabel s plastovou "kostičkou"kde se asi dá rozpojit.

Takže VDSL (i když to bude ADSL2), je to stejné...ten kabel vypadá takto? Pak stačí dokoupit potřebnou délku kabelu s koncovkami a spojit spojkou Nebo koupit kabel v kuse potřebné délky, konektory jsou malé, otvorem ve zdi projdou...

asda
hodnocení

Ano,tento kabel i spojka jsou stejné. Jen kostka je malinko větší,ale je to ono. Děkuji za radu!

hodnocení

2x

Určitě ano, pošli fotku konektoru...

hodnocení

2x
Ted sem kvuli hejbaní nabytkem kupoval delší kabel a 20m kabel mi stál 200kč
Ja mam tento počítam že pan bude mit ten samej
Kabel od internetu - Dá se prodloužit?
Kabel od internetu - Dá se prodloužit? #2

dabel Vy máte UTP kabel (4 kroucené páry vodičů) a koncovky RJ45; tazatel říká, že má plochý kabel od pevné linky, který jde ke krab/......(ADSL/VDSL Splitter), kde se může rozpojit. Od krabičky k PC už jde ten váš kabel s konektory RJ45...no, počkáme, zda se vyjádří náš tazatel...

asda
hodnocení

Děkuji všem za rady! Všechny jsem si je přečetl. Zítra sem pokud chcete,pošlu ještě fotku kabelu a spojky,ale byly tu už odkazy na stejné,tak asi nebudu muset,

Opravdu všem moc děkuji a přeju pěkný den!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]