Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka myje strašně dlouho

Od: tatiana* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda nemá někdo zkušenosti s rozbitou myčkou. Naše bosh (bez displeje, už starší) nádobí myje až 7 hodin, stalo se to ze dne na den. Nádobí je umyté, ale co jsme si všimli, není horké.

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

4x

Zkus odpojit myčku ze zásuvky a po minutě opět zapojit, případně "shodit" jistič pro myčku. Občas se srovná elektronika a vše jde jak má. Pokud nenahřívá myčka vodu, bude to něco složitějšího.

hodnocení

3x

Zkušenost s rozbitou myčkou mám. Ale protože je už myčka starší, tak si snad ještě pamatujete jak myla dříve a jak dlouho program trval.

Co já znám myčku Bosch, tak nejdříve provádí oplach nádobí studenou vodou (to může trvat asi 15minut). Potom vodu vypustít a napouští novou vodu do které se vysype tableta nebo prášek ze zásobníku a tato voda už se ohřívá na nastavenou teplotu mytí.

Takže pusť myčku třeba naprázdno a nech ji jednou vypustit vodu. Po dalším napuštění vody a třeba po dalších 15minutách musí být voda v myčce už ohřátá. Otevři myčku a zkontroluj jestli je v myčce horká voda nebo není. Takhle to kontroluj po každé půlhodině provozu myčky. Pokud se tam ani jednou horká voda neobjeví, tak se špatné topné těleso pro ohřev vody nebo vodiče k topnému tělesu nebo řídící elektronika nespíná elektřinu do topného tělesa.

Přesněji musí závadu najít opravář na místě. Na dálku se to nedá poznat.

Mycí program trvající 7hodin jsem neviděl, ale odpovídá to nějakému problému s ohřevem vody. Studenou vodou se nádobí špatně myje a proto program trvá tak dlouho.

hodnocení

2x

Zdravím. Pokud výše popsané nepomůže, musíte problém řešit hlouběji, nechcete li volat opraváře. Už jsem to zde psal, i když u jiného typu myčky. Nuže: Prohlédněte elektroniku s relátkem, které spíná topné těleso. Může být odletované, stávalo se to u AEG, i jiných typů myček. Změřte sériový odpor topného tělesa. Změřte izolační stav tělesa. Leccos zjistíte také žárovkou připojenou paralelně k tělesu, vidíte, kdy spíná a kdy ne. Překontrolujte vzduchovou past v dolní části jímky. Může být ucpána tukem, pak nespíná hladinový spínač (presostat), myčka si myslí, že je v ní málo vody (postup na petrbudvar_rajce_net) a vypíná top. těleso. Zkontrolujte vodoměr na labyrintu levé části myčky pod bočním plechem, ten reguluje, kolik bude mít myčka vody, je s magnetem a spíná/rozpíná během otáčení magnetický jazýčkový kontakt na malé destičce. Občas se vrtulka přidře, nebo poskakuje, někdy blbě spíná kontakt, výsledkem bývává, málo, nebo moc vody. Některé typy myček mají tlakový senzor, zda oběhové čerpadlo "dává", ten se ucpává rovněž bordelem, stejně jako ta vzduchová past. Na motoru bývá tachodynamo zpětné vazby, které informuje ř.j. o točení motoru, z toho důvodu, aby nedošlo k běhu topného tělesa bez pohybu vody. Bývává přerušené vinutí tohoto tachodynama. Dejte vědět, jak oprava dopadla. P.

hodnocení

2x

Tipl bych si na vadné topné těleso. Přesně tak se mi začala chovat pračka Bosch, prostě "čekala", až se to ohřeje na požadovanou teplotu.
Zkuste nějaký program se studenou vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]