Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused si myslí, že má vlhký dům kvůli mému živému plotu

Od: petrd77® odpovědí: 13 změna:
Dobrý de,
Myslím si, že odpověď na otazku, kterou kladu znám, ale přeci jen si říkám, líná huba, hole neštěstí a tak se ptám na názory i ostatních.
Mam na hranici svého pozemku živý plot že sibiřského jilmu. Soused s tím neměl sebemenší problém až do doby, kdy narostl do 2m. Prý mu teď údajně nesvítí na dům a ten vlhne.
Živý plot je v zimě bez listi, vodu nedrží, ba naopak jakoukoliv vodu vycucne a je pod ním sucho. Od domu je vzdálen 2m. Dík byl stavěn cca v roce 1920,takže slovo hydroizolace nezná...
Myslím že důvod je pouze ten, že soused nevidí ☺.
I tak se ptám vás ostatních na názor.
Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Přistřihněte živý plot, ať soused vidí, že jste vstřícný. Mě by to taky vadilo.

hodnocení

Určitě nepřistřihnu. Podepsal ho při schvalování projektové dokumentace a navíc... má zahrada je výš než jeho a živý plot je tam právě proto, aby mi nikdo, ani on nekoukal do zahrady... Víte, já taky respektuji (uznávám že s vypětím sil) jeho chov holubů, kteří mi ustavičně serou na parapety, ničí výkaly střechu a fasádu... Co měsíc myji vapkou fasádu... Prostě tak to je. člověk musí ustupovat...

pandora*
hodnocení

4x

Vlhkost bych neřekla, ale 2m od domu není moc, spíše tam má stín.

hodnocení

2m je dle vyhlášky ok. Navíc ten dům je z mé strany pozemku bez oken. Stín na něm je, to je pochopitelne. Živý plot stíní...
pandora*

Stín na dům bez oken, fajn, ale jestli tam má soused plac, kde si chce posedět, ohřát se na slunci, tak stín mu vadí. Podívejte se na to obráceně, soused by tak stínil vám, bylo by to v pořádku?

hodnocení

je to část domu bez oken. sedět tam nemůže. má tam cca 60cm, z toho 30 patří mě a paj je tam malý výškový rozdíl mezi zahradami... Prstě jen prudí

berger*
hodnocení

3x

*sok* Já zírám. Skoro bych řekl,že jste koupil můj bývalý dům,do detailu to sedí. Můj soused tvrdil,že je bývalý policista /dělal tam skladníka/ a štvalo ho,že mi přes ten plot nevidí do oken...*smich2*. Já ho poslal do pr..., on v mé nepřítomnosti dva keře pokácel,ja na něj nakráčel a nakonec to hasil starosta a zastupitelstvo. Než mít za souseda takového blba,jsem to radši prodal.

hodnocení

Nestavěl jsem dům za miliony abych ho prodal kvůli senilovi, který prožívá občasné stařecké nervíky.

rett
hodnocení

2x
Asi je potřeba říct, jestli si soused stěžoval na vlhnutí svého domu i před tím, než jste si zasadil plot. Pokud ne a nyní tento problém detekuje, je vcelku pravděpodobné, že mezi nárůstem vašeho plotu do výšky 2m a vlhnutím jeho domu, bude příčinná souvislost. Prostě mu tam vyrostla 2m zeď, která nepouští slunce a tím, že jeho stoletý dům asi nemá hydroizolaci je problém hned na světě. Jinak výsadba na úplné hranici pozemku a jen 2m od hranice sousedova domu (alespoň tak jsem to podle toho, co jste napsal, pochopil), se mi to nezdá jako úplně ok předepsaná vzdálenost.
hodnocení

Nebudu se rozepisovat o vzdálenostech a podobně...Tohle mám v pořádku ;)

Předtím si nestěžoval. ALe to tak bývá. Souvislost je hloupost, protože dnes jsem si bšiml, že i přes to, že je tam živý plot, má na domě sluníčko :D ALe to jsem zpozoroval až dneska náhodou. Ani mě nenapadlo si to ověřovat. Myslel jsem že slunce ten plot úplně odfiltruje... a hle. slunce tam svítí.

hodnocení

1x

Neznám podrobnosti o sousedově domu, ale dle popisu to nemůže být tak, jak říká soused.

re4zon
hodnocení

1x
Samozrejme je to nesmysl. Jediny negativni faktor by mohl byt zalevani plotu, ale to asi nedelate, navic to neni nic neprimereneho. At si soused zajde za nejakym odbornikem, ten mu vysvetli ze je to kravina kdyz mu to nestaci od vas.

hodnocení

0x
Soused vymejšlí nesmysly slušně bych ho poslal v řiť a pokud by nepřestal prudit tak i neslušně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]