Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napustí to vanu,

Od: lilil odpovědí: 12 změna:

Jaký je komfort napuštění vody kotlem s průtokovým ohřevem?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jak s kterým..Jsou i průtokové ohřívače výkonu přes 100kW, tam nebude problém ani s několika vanami současně.
Pokud to bude průtokový ohřev výkonu 18kW, tak to žádná extra hitparáda není.

hodnocení

2x
Takřka stejnej jako u klasickýho bojleru.

hodnocení

2x

Horší, nežli napouštěním z boileru ohřátého.

priklad11*

Určitě to jde. Jen než napustí co potřebuje, tak ta napuštěná zatím vystydne.

Kdo píše, že to nejde?

priklad11*

To přece nebyla negace. To byl souhlas, ikdyž to není zrovna ořechové.

jirikk
hodnocení

1x

Měli jsme doma kotel s průtokovým ohřevem. 24kW. Extra horkou vodu to dávalo v poměrně malém průtoku.

Na sprchu to bylo špatné. Pustila se voda, chvíli trvalo než se to zregulovalo (nejdřív horká, pak studená, pak až najelo na správnou teplotu). Potom během namydlení jsem ji nechával téct anebo jsem ji vypnul a za chvíli jsem celou regulaci absolvoval znovu.

Ale zase na rozdíl od bojleru si můžeš ohřát vody kolik chceš. Bojler někdo vypustí a pak se čeká dlouho anebo i přes noc na levný proud na nahřátí.

Teď máme nádrž ohřívanou plynovým kotlem. Komfort bojleru, pokud vodu vypusítm, tak kotel nahřeje za 15 minut. Asi nejlepší řešení. A pro případ nefunkčního kotle to jde natopit i elektricky.

jenda2*
hodnocení

0x

Vy čekáte něco jiného než u jiného ohřevu?

hodnocení

0x

Pokud bude kotel stačit vykonove na ohrev vody na 45st , tak mate neomezene mnozstvi teple vody. Zasobnikovy ohrev mate 45l az 125l.

hodnocení

0x

Máme Dakon DUA 24kW z roku 97, je k tomu připojena vana (minimálně využívaná) a sprcha (velmi používaná). Každopádně není problém se osprchovat, nebo rochnit ve vaně.

Spíše mě stresuje sprchovat se na chalupě, kde je klasický bojler - tam člověk furt musí uvažovat, jestli se nesprchuje moc dlouho, aby ještě zbyla voda pro dalšího.

lilil
hodnocení

Také máme zatím tento kotel, ale už potřebuje mnoho n. dílů, a nikdo to nechce dělat, proto

jej chceme vyměnit za Junkers s průtokovým ohřevem. Ten Váš je stále funkční?

Já mám ikotel DAKON 28BT, taky z roku 1997, se zásobníkem na 60litrů a je to pohoda. Voda se ohřeje za 10-15minut a nežli se vykoupete v dostatku vody, dohřeje se na maximum. Při PRŮTOKOVÉM ohřívači se musí voda okamžitě ohřát z 7°C na 40-50°C. To lze výkonem kotle, nebo regulací průtoku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]