Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní robotický vysavač nebo mop

Od: mirazb2® odpovědí: 23 změna:

Poradíte prosím praktické zkušenosti s robotickým vysavačem nebo mopem? Vysavač nebo mop? Umí robotické vysavače i koberce? Ptám se jako naprostý laik bez jediné praktické zkušenosti. Nechci koupit nějaký "šmejd" či pokusnou značku. Alespoň nějaký ověřený průměr co funguje. Na druhou stranu za to nechci dát celou výplatu. Dům s obloukovými přechodovými lištami mezi místnostmi, přejede to? Plovoucí podlahy + dlažba (obývák, pokoj, kuchyň chodba). Celkem cca 70m2. Jak se dělají vysavače vysoké? Zajedou i pod pohovku? Na co si dát při výběru pozor? Mám se držet nějaké konkrétní značky (iRoomba, Rowenta, ...)? Když už tak aby to umělo inteligentně uklízet a dojelo se to dobít. Na co je potřeba si dát pozor? Jaké parametry místností je třeba při výběru zvažovat? Za každý postřeh budu rád.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

jedinej poměr cena výkon je Xiaomi

roboticke-vysavace.heurek/... buď tento TOP či novější model S5 max

nebo tento o pár funkcí chudší

roboticke-vysavace.heurek/...

nic lepšího nenajdete...pod pohovku nezajede žádný pokud ji nemáte vysokou...prahy přejede do 2cm a koberce s vysokým chlupem taky dá

hodnocení

Děkuji za tip

Ten S5 max jen teď asi nejlepší co můžete za rozumné peníze koupit.
Hlavně se nenechte zvyklat cenou a určitě neberte nic bez lidaru.
hodnocení

Ještě doplním otázku a co srovnání s Robzone Duoro Xclean Profi ( robzone.cz/...)? To je ve stejné relaci jako Xiaomi a nutno říct že vizuálně na mě budí lepší dojem :) Ale jak se říká u aut "barva nejezdí":) To budou asi funkčně pododbné stroje, že?

inspa*

Ta značka Robzone Duoro mi neříká vůbec nic. Navíc jsem se nedočetl, že by měl lidar, jen IR senzory a to je pak kategorie "křáp" proti Xiaomi.

Já mám jak první verzi Xiaomi, tak druhou verzi S5. S oběma maximální spokojenost. Oproti většině konkurence je poměrně velká baterie / samozřejmě se i déle nabíjí, ale déle vydrží a počet nabíjecích cyklů je menší/ , vysoký sací výkon, u S5 je již mop / ano na velkou špínu to není, ale alespoň prach setře/. Nyní vyšla poslední verze S5 max, která má čerpadýlko na vodu do mopu a tudíž se mop "vypne" např při vysávání koberce. Ovládání je možné i přes aplikaci, je možné si naprogramovat zakázané zony / tj není třeba magnetická "hranice"/, časový program, pozná koberec a zvýší otáčky ventilátoru, hlídá životnost jednotlivých dílů / kartáček, filtr, hlavní kartáč, očištění čidel,.../. Tj za mne max spokojenost.

hodnocení

Už na to koukám. Ten Robzone nemá mapu pokojů a ten lidar mi jako lajkovi vysvětlete. Co jsem si vygooglil, to znamená že neumí měřit místnosti atd? Zkrátka je hloupější? Už se tedy klaním také ke Xiaomi, které těch funkcí má za tu cenu asi opravdu mnohem víc ... Nečekám od toho že malá krabička bude umět leštit podlahu na 100%, ale když už tak ať to umí aspoň trochu inteligentně projet místnost, samo se nabít, dávkovat vodu atd

berger*
hodnocení

2x

Mám iRoombu. Pouze vysavač,vytírání jsem nechtěl. Jezdí druhým rokem dvakrát denně,bez problémů. Přechodové lišty dává bez problémů,koberce,dlažba. Ale asi dvakrát týdně vytahuji dospělý vysavač. Výška 9cm. Zajede pod sedačku,pod radiátory,na znečištěná místa se vrací,vysává po obvodu,umí rohy.Když mu překáží pes,jede jinam a potom se vrátí.Nevím,jakou máte výplatu,já za něj dal kolem patnácti litrů a jsem spokojen.

hodnocení

Děkuji za tip.

inspa*
hodnocení

2x

Mám cca rok a půl Xiaomi Roborock S5, naprostá spokojenost. Mopovat umí také, ale zrovna tato funkce jediná nic moc, ani to nepoužívám. Zato koberce a parkety luxusně uklidí. Zajede všude, kam se na výšku vejde. Je už ke koupi i novější verze S6, která má údajně vylepšené kromě jiného i to mopování:

roboticke-vysavace.heurek/...

hodnocení

Je k tomu potřeba dokupovat nějaké příslušenství? Co jsem koukal do recenzí tak zrovna to mopování je asi slabá stránka vysavavače (u verze 5).

krtek6

mopování je slabé u všech...nejde to vše skloubit do tak malé škatule...příslušenství se nekupuje...max. tak pak náhradní filtry (pár jich je v balení) ...vyplatí se kupovat na aliexpresu

hodnocení

ok, dík za zkušenost.

inspa*

Ano přesně tak - po koupi vysavače jsem si nakoupil do zásoby náhradní kartáče, filtry a hadry na mopování z Aliexpress za pár korun. Byla to celá sada těch náhradních věcí a po roce a půl ještě stále funguju s původníma.

lenka26
hodnocení

0x

Neviem, či to nejako pomôže, ale my sme teraz do domácnosti kupovali cez stránku bevedo.sk/... robotický vysávač iRobot Roomba 966 a sme spokojní so všetkým úplne, zatiaľ ho síce máme krátko, ale nesťažujeme sa. Zvažovali sme aj nákup od značky Rowenta alebo Concept, ale nakoniec sme sa rozhodli viac zainvestovať, to už závisí od vašich preferencii. Myslím, že bevedo má aj český e-shop, tak skús popozerať, my sme sa nevedli skrz ten výber rozhodnúť:-D

pavel568

Souhlas, do iRobotu se vyplatí investovat. Taky ho máme :) Měli jsme předtím nějaký za pár korun a jediné co uměl, tak hučet *smich*

jofa*
hodnocení

0x

Jako hračka jsou tyto rob.vysavače dobrý. Na úklid (vysavač, čištění koberců) si budete muset pořídit něco solidnějšího s větším výkonem, samozřejmě větší.

hodnocení

Tak nepočítám s tím, že to nahradí klasický úklid. Ale jako doplněk péče o domácnost v pracovním týdnu, kdy si vysavač po odchodu do práce "prošmejdí domácnost", setře prach a drobné nečistoty či drobky. Tedy předpokládám že mi (resp paní domu) přes týden udrží frekventovanou domácnost ve vizuálně čistějším stavu a odpadnou takové ty drobnější úklidy a nutnost přes týden vzít smeták do ruky a ušetří drahé polovičce trochu času :). Pokud tomu tak není, tak mě vyveďte z omylu. Zatím robotický vysavač nemám, vycházím jen ze zkušeností okolí, kde si většinou podobná zařízení velmi chválí :)

jofa*

Prošmejdí ale jen někde, kde je volno, prostor. Mezi židle u stolu se to nedostane, stejně jako do rohů u nábytku, a doplňků u stěn kde neprojede atd.

sollik*

jofa: máte vůbec robotický vysavač? Nebo (soudě podle Vašich rad) je vše pouze ve stylu "jedna paní povídala"? *smich**smich**smich*

Pro tazatelku: Ano je to tak jak píšete, robotický vysavač zvládne běžný denní úklid nečistot (drobky, prach a pod. ...) čas od času je stejně nutné vzít do ruky klasický mop a podlahu setřít. Robotický vysavač s funkcí mopování nedokáže setřít např. fleky po ukápnutém čaji, sirupu a pod.

Osobně mám zkušenost s Xiaomi Roborock S5 a nemohu si stěžovat. Ovládání na přístroji i podrobnější přes aplikaci. Spousta možností nastavení či omezení vysávání, vyběr zóny vysávání z nahrané mapy bytu atd.

Za mě osobně je robotický vysavač stejně důležitý pomocník v domácnosti jako myčka, pračka nebo sušička ...

krtek6

já od ledna neměl vysavač v ruce...3x týdně vysaje robot a nepociťuju,že by to dělal špatně...ano mám na to uzpůsobený byt bez výklenků, nábytků a podobně...ale setřít to setřu

inspa*

@jofa - tak samozřejmě rohy jsou problém. Jednou za čas vezmu starý vysavač a přejedu to ručně. Na druhou stranu daleko větší bonus je, že robot uklidí např i pod postelema (na nožkách), televizním stolkem a podobným nábytkem, kam se klasickým vysavačem nedostanu ani náhodou, aniž bych hýbal nábytkem. Však jsem si užil první spuštění robota, kdy se mi několikrát vrátil z těchto prostor, abych vysypal bordel, že má plno, a pak pokračoval. Byla to síla a to jsem si myslel, jak mám doma čisto. Teď ho mám naprogramovaného, že v čase, kdy jsem v práci, prošmejdí byt - ta pravidelnost je na tom to parádní, rozhodně nelituju, že jsem si to pořídil :)

hodnocení

S odstupem času ještě rozšiřuji dotaz. Vysavač jsem zatím nekoupil, ale už se chystám :) Na trhu je kromě Robo S5 Max i Robo S6 max. Má model S6 max nějaké zásadní vylepšení, kvůli kterému je lepšé koupit šestku než pětku :)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]