Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení UTP zásuvky na dva RJ-45 výstupy

Od: zdenekkos odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chci se zeptat pokud bych chtěl do domu UTP zásuvku na dva výstupy, musím mít dvakrát keystone tudíž dva protažené UTP kabely?

Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normálně ANO...2x UTP (F/UTP)

hodnocení

0x
Pokud by vám stačilo 2x 100 Mbps, dá se to pustit po jednom kabelu (2x 2 páry).
Jinak dva.
zdenekkos
hodnocení

A jak se to dělá?

111®

dělá se to blbě ja to tak trochu prasárna rozpárovat kabel..jako spojaři to moc rádi nevidíme..

zdenekkos
hodnocení

Dobrá děkuji za odpověď :) Měl bych ještě jednu otázku. Může připojení skrz keystone zpomalit rychlost internetu?

Ano, může, pokud je to špatně zapojeno; a dokonce v některých případech internet nemusí jít vůbec...jinak to nepoznáte...

111®

pokud jsi na kabelu, tak zpomalení může způsobit jedině agregace, nebo nějaká závada, třeba to rozpárování, to záleží na tom jakou máš LAN kartu a co umí, za rychlost. podle toho se pak zapojuje, ale ideál je nechat komplet 2 kabely , jinak tě čeká předělávání pro dosažení vyšší ryhlosti..

zdenekkos
hodnocení

Takže myslíte že je datová zásuvka blbost?

111®

ne datová zásuvka je užitečná, já ji třeba používám od routeru na půdě, když potřebuji něco konfigurovat, nebo do ní mám přivedeny 2 kabely, jeden z routeru a druhý z další místnosti a když potřebuji tak jen ty dva RJ konektory propojím krátkou LAN šňůrou a mám net po kabelu v jiné místnosti..prostě si to takto prodloužím..

111®
hodnocení

0x

dvojitá zásuvka= 2 kabely, třeba skončí v routeru nebo switchi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]