Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapatlané dveře PUR pěnou?

Od: petras* odpovědí: 5 změna:

Zdravím při montáži a pěnění nových dveřních DŘEVNĚNÍCH rámů jsem je trochu na různých místech zapatlal . Objevil jsem toto ... Odstraňovač vytvrzené PUR pěny Den Braven 100 ml ...funguje to? Nebo by jste mi doporučili něco jiného , odzkoušeného . Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Funguje. Vyčistí i ucpanou pistol. Ale netuším, zda bude reagovat na plastové rámy oken.

doplněno 31.08.20 21:34:

nevím, zda to při delší expozici nepoleptá i ten plast oken a dveři, když to žere PUR pěnu.

Tak vcelku mu to může být jedno, jestli to funguje na plastový okna, neb se mu jedná o dřevený dveře.

Napřed bych to zkusil na nějakým kousku kde to není moc vidět, třeba ve falci, co na to bude říkat lak.

hodnocení

2x
Funguje na PVC a hliník. Na lakované drevo to podľa mňa vhodné ale nie je, pôjde to dolu aj s lakom. Tu asi pomôže len prebrúsiť a prelakovať. Prípadne opatrne mechanicky očistiť a pár mesiacov počkať, čo so zbytkom spraví UV žiarenia. Možno to zlezie samo. Ale ostanú tam možno “vypálené” fľaky.

krtek6
hodnocení

2x

vyčistí to cokoliv od pěny pokud je v "kapalném stavu" zaschlou a vytvrdlou pěnu už jen uřežeš, odlámeš oškrábeš

hodnocení

2x

Funguje to, osobně vyzkoušené na různých předmětech. Někdy se to musí opakovaně nanášet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]