Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava futer(zárubní)

Od: lida* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Nová futra,staré dveře a nezapadá mi zobáček zámku do futer.Není mimo jen vypadá jakoby byl kratší.Mužu futra obříznout na té straně plátkem pilky na železo a klínkem to přiblížit a zapěnovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Změřte šířku dveří ((tu šířku, co jde do futer - (zárubní)), šířku zárubní a uvidíme...případně i foto...řezat, klínovat a pěnit - NE, to není řešení..dejte informace..

dusger*
hodnocení

2x

Zkus vytáhnout dveře pantama, pokud jsou šroubovací. Zkontroluj zámek, jestli není moc zapuštěný, případně šel li by trošku povytáhnout.

hodnocení

2x
Nový futra můžou být zazděný trochu křivě. Třeba byl o kousek delší šprajc a potíž je na světě.
Pokud jsou na křídle šroubovací panty, tak bych je vyšrouboval. Na zkoušku třeba tři otáčky a vidělo by se.

hodnocení

1x

Možná je máte křivě zazděné. Ta rozteč se nastavuje při zazdívání. Zárubně se rozměří metrem, případně pak závažím ve svislé poloze a zaklínují. Pak se zazdí. Pěnu vám tu jistě mnozí vychválí (důvody mohou mít různé, třeba zazdívat neumí, nebo to chtějí mít hned). Já bych zárubně nikdy nezapěnoval, ale vždy jsem je zazdíval. Také se nikdy nestane, že by se po případném bouchnutí dveřmi, uvolnily. Měnil jsem zárubně v celém domě a ani se nehnou.

lida*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,byl kratší(ochozený)zobáček u zámku.

Tak tohle jsem za více než 30 let ještě neviděl. Ale možný je ledacos.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]