Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní betonové schodiště a obložení

Od: brambor* odpovědí: 7 změna:

Již několik let mám vybetonované venkovní betonové schodiště na zahradu. Beton se nedrolí, ale chtel bych na beton dát alepoň schodnicovou desku. Napadlo mě, jestli by šel na beton přilepit lepidlem zahradní obrubník, kterému bych nechal třeba 5cm přesah a možná aby neodmrznul bych ho mohl na třeba dvou místech pmomocí krátkého roxoru slepit se betonem ještě chemickou kotvou. Prosím o názor popřípadě o jiné nápady jska jste řešili.

Díky

Brambor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Aby se nerozhodily schodové rozteče,není dobré přidávat moc vysoký nášlap,Lze použít vhodné keramické neklouzavé obklady,ale lepili jsme i syntetické koberce(viz čisticí zony)

brambor*
hodnocení

Však rozteč se nerozhodí, pokud na všechny schody dám cca 3cm tlustý nášlap. Je otázkou, zda zahradní obrubník můž být použit jako levné řešení

Nějak úplně nechápu jaký obrubník máš na mysli?
Rozhodíš si první a poslední stupeň. První bude vyšší, poslední nižší.
brambor*
hodnocení

První schod je prakticky s trávníkem, takže tam to je jedno a poslední schod je jasný, s tím počítám.

Teď mi jde hlavně o vhodnost použití zahradního obrubníku.

hodnocení

0x

Dle mého není boční strana obrubníku stavěná na to, aby na ni pršelo na plocho, je to hrubé, bude se v tom držet bordel a po pár letech to bude vypadat jako současný beton.

brambor*
hodnocení

Hmm chápu, ale obklady tam lepit a spárovat nebudu. Když použiju něco hladkého, bude to klouzat. Ba naopak u venkovních schodnic hrubost uvádějí jako plus, že to míň klouže. Pak jedině jednou za čas to vzít wapkou. Nebo ...?

re4zon
Nevim jak ktery obrubnik, ale jeden metrovy mi uz deset let lezi na boku za garazi. Krome toho, ze je spinavy mu neni vubec nic. Je tedy ze vsech stran stejny a ten vibrolisovany beton vydrzi fakt hodne. Na schody bych si to tedy nedal kvuli vzhledu, ale o zivotnost bych se opravdu nebal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]