Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych babičce pořídila pojízdnou nákupní tašku. Poradíte mi, prosím, nějakou kvalitní?
Děkuji moc.
Tyto tašky jsou a byly velmi populární v cizině už dávno, protože jsou praktické. Když jsem s ní před 20 lety poprvé přišla do obchodu k nám, tak jsem byla překvapená, když jsem se dozvěděla, že prý tady takovou tašku používají pouze důchodci a i ti se prý s ní stydí chodit na nákupy. Dodnes jsem nepochopila takovou hloupost. V cizině s ní chodí běžně na nákupy všichni, bez rozdílu věku. A jak vidím podle jedné odpovědi zde, tak si to snad někteří myslí dodnes. Já mám ještě tu, co jsem koupila před těmi 20 lety, takže nemohu poslat link, ale našla jsem jich docela dost. Třeba tuhle, přijde mi docela kvalitní a má velká kolečka a dá se dobře postavit. Nekupovala bych žádné předražené dizainové tašky, ale nějakou solidní, z pevného materiálu, prostornou a stabilní. Ale u Vietnamců bych teda nekupovala, tam určitě bude kvalita velmi nízká a škoda vyhozených peněz.
Ano, já si to myslím dodnes. Stejně jako si má babička, takto stará koncentráčnice myslela až do smrti, že dáma nemůže vyjít na ulici v kalhotách nebo střevíčkách bez podpatku, neučesaná či usmolená. Holt to tak některé máme, držíme se starých pravidel. Také se ovšem můj příspěvek dá pochopit (a bude to správně), že někdy hodně mladé vnučky pokládají za stařenku i svou babičku, která je ale pořád ještě v módu "nechci vypadat jako babka". Ale to není tazatelky případ, což se ovšem projevilo až v odpovědi, nikoliv v dotazu.
Používání těchto tašek nemá co dělat s věkem a ani módou. Je to jednoduše praktická nákupní taška, která se používá běžně a to bez ohledu na věk. Je hojně používána ve velkých městech, kde má člověk všechny obchody v jedné ulici, nebo má poblíž obchod, kde nakoupí vše. A když mu stačí, aby došel pěšky do obchodu třeba za 10 minut, tak si kvůli tomu nebude rozumný člověk brát auto a hledat míso k zaparkování bůhví kde. Nebo se nebude přece tahat s několika igelitovýma taškama v rukou, když si dá celý nákup do pohodlné kabely na kolečkách. To jsou mé zkušenosti.
Těch tašek je docela velký výběr.
Měla by být lehká (aby se dala i poponést i např. přes schody), mít velká kolečka, také aby se dala složit a zabírala pak míň místa.
Když mi ji syn koupil, tak mi chybělo jenom zapínání té části, co přijde "přehodit" přes otvor tašky. Sice se dá stáhnout šňůrou, ale když jsem měla větší nákup, tak mi vadilo, že se to nedá zakrýt, zavřít.
A určitě by měla mít aspoň 1 kapsu bokem (vlastně spíš zezadu) na např. klíče, doklady, peněženku.
Juraja, tak tuhle bych si koupila také. To je ta, se kterou se dá vyjet i do schodů. Sice tam někdo píše, že se s ní špatně manévruje v malém prostoru, ale ten člověk třeba nebude moc šikovný, nebo ji má přetíženou. Když jsem kupovala já, tak tyhle ještě nebyly. Já už mám tu svou opravdu víc jak 20 let.
Záleží na tom, v jaké fyzické kondici babička je. A také k čemu ji potřebuje. Jestli na běžné nákupy v sámošce nebo na velké nákupy, jednou za čas, ve velkém marketu. Vidívám babulky s malými okolečkovanými taškami v sámošce za rohem, nákup jen na běžnou spotřebu. To mnohé zvládáme s igelitkou. Ale ne všechny.
A pak ty, které se potřebují předzásobit ve velkém marketu. Patřím mezi ně. A tam už je potřeba vozík větší.
Myslím si, že byste měl nakouknout k několika Asiatům do obchodu a zjistit, co nabízejí. Ty tašky/vozíky sice nejsou tak vymakané, ale jsou lehké a mnohem skladnější. Mám ji už snad 6 let, dostala jsem ho a stále funguje jak má.
Nezapomeňte, že vozík musí dostat do tramvaje, v obchodě ho vozit na nákupním vozíku, zpět do tramvaje a po schodech domů. A pak někam uložit. Je potřeba, aby byl lehký a skladný.
Babko, třeba tazatelčina babička nemusí jezdit tramvají na nákupy. Má obchod někde poblíž, kam dojde pěšky a nosit igelitky v ruce není dobré pro zdraví. Pokud tam teda nemáte pár rohlíků a něco lehkého. A také tady psala, že už dvakrát babička koupila u Vietnamců a obě tašky se jí rozbily, upadly u toho kolečka. Tak hledná nějakou kvalitnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.