Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se řeší rozbitý sifon u obezděných van?

Od: pteera odpovědí: 17 změna:

Všiml jsem si, že stejně jako u nás, i řada známých má obezděné vany, kde nejsou žádná dvířka či přístup k sifonu. To se tedy pak musí celé zničit? Nedovedu si to moc představit. U nás je nějak špatně osazený ten chromový kryt na vaně, jakoby nedoléhá a za okraje se chytá špína, a nevím, jestli to vůbec půjde jednoduše spravit.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

9x
Často je jedna dlaždička vyndávání, například na magnety a nebo jen přilepená za rohy.Je to místo klasických dvířek, která působí rušivě. Lze zjistit poklepáním,kde je udělán "servisní" otvor.
Ale jistě se dá najít i obezděná vana u které nikdo nepřemýšlel při obezdění. Na druhou stranu jak často někdo čistí šifon vany raději to, každý zasype "krtkem", když je problém.
pterra

Tak u nas je to cele obezdene s kamenickymi rohy, podle poklepu nikde nic duteho neni. Kdyby odpad netesní nebo tak, tak mam obavu ze se to cele znici.

ccc*

kare- a co pak budeš dělat, když k sousedům začne kapat na hlavu? (nebo jiní) . Veme kladivo a že nemyslel na dvířka dopředu a chtěl to mít na pohled hezký a vymlátí to. Takovejm jen řeknu , ať si to vymlátí sami a pak se na to kouknu. Jedna ženská taky sypala podle návodu krtka do sifonu. Ale na konec tam nasypala postupně 2 plechovky. Ale bylo to podle návodu.

hodnocení

4x

Nejčastěji je to řešeno tak, že v obezdění je poblíž sifonu je ponecháno okénko, které je přikryto jednou obkladačkou, která drží pomocí magnetů. Zkuste poklepat na všechny obkladačky a podle zvuku poznáte, která z nich není přilepená na obezdění. Tu pak opatrně vypáčíte.

pterta

Bohuzel se vsechny jevi napevno... potreboval bych jen vymenot tu chromovanou cast, vypust, ale zda se, ze to shora nejde..

Výpusť zhora vyměnit v ideálním případě lze. Ale může se stát že když odšroubujete tu chromovanou část, spodní díl sifonu upadne do nenávratna a stejně budete sekat

hodnocení

1x

Pokud špatně doléhá chromový kryt(vtok), není nic jednoduššího vzít šroubovák a kryt povolit, špínu vyčistit a opět kryt našroubovat zpět. Revizní otvor, pokud ho nemáte, je dobrý až na celkovou výměnu sifonu. Doporučuji otvor doplnit, pokud ho nemáte. Pokud ho jen nevidíte, může být schovaný pod vrstvou silikonu kolech obkladačky. Stačí přejet nehtem spáru a hned poznáte, jestli tam je , či nikoliv. Pokud jste chromovým krytem myslel otočné kolečko na otevírání špuntu, tak to se dotahuje zezadu a na to revizní otvor už potřebovat budete. Pozvěte hodinového manžela a ten si s tím už poradí.

ptera

Není tam, resp. dohled mi říkal, že by tam "měl být", ale je nutné vyškrábat spárovačku...ale kde přesně, to neví..

ccc*
hodnocení

0x

Dyť je to jednoduchý- vem si kladivo a vymlať to. Ať si to pak opraví kdo to dělal.

ptera

Proč by to opravovali? Udělat revizní dvířka není určitě povinnost, a pokud se to převzalo bez nich (což se stalo), tak to zcela jistě nebude zhotovitel opravovat, když mu to rozbiju :) Navíc jsou to velkoformátové obklady, 2500 kč-m2, s kamenickými rohy, tak se spíš budu modlit, aby se nikdy pod vanou sifon nerozbil :)

Ptera - několik desítek van jsme obezdívali a neudělat revizní otvor? Tak si to ten kdo to dělal na vlastní náklady opraví-vybourá,koupí svůj materiál a udělá v osobním volnu nově!nebo mu zmařený materiál strhnou z platu.

ccc*

ptera- neudělat revizní dvířka je tvůj blábol. Sousedům pod ním má téct na hlavu, jen žes tam neudělal dvířka?- z pohodlnosti, tak to je Tvůj problém. Tebe bych chtěl vidět a nechal Ti to zaplatit. Pak každý říká, že to u něj neteče. Seš u mě jednička s hvězdou. Blahopřeji. *tanec*

Revizní dvířka je předvídavost a předcházením malérům. Majitelé jsou pak paf, když je odkáži na borce co to dělal. *uf*

ptera

Ccc: myslim, ze ste nepochopil muj prispevek. Me vanu udedali bez revizniho otvoru, a proto se tu ptam... asi mate trosku problem s chapanim.

Vy Ptera nechápete. Vy si necháte udělat obezdění vany bez revizních dvířek=BVy musíte A)reklamovat pokud byla v zadání.B) zaplatit částečnou rekonstrukc skrze vytvoření revizního otvoru.

Jasně s Ccc píšeme jak to je ,a pokud někdo toto nechápe a udělá bez otvoru tak ...

ptera

Diesel: ne, on píše, jako bych já byl řemeslník, co to někomu neudělal - však si přečtěte ten koment výše, "jaká jsem hvězda", když to prý takto dělám :)

Já nemám problém s tím, to zaplatit, předpokládám, že prostě vyškrábnou dvě dlaždice a vyříznou, spíše mě zaráží postup firmy, že u koupelny za 300 tisíc v základu na tohle nemyslí.

hodnocení

0x

Já mám přístup k sifonu sprcháče z kuchyně. Vytáhnu šuplík na odpadkový koš, otevřu dvířka ve zdi, lehnu na podlahu, strčím tam ruku a doufám ..

Nemáte to taky tak nějak?

ptera

Podívám se, ale mám obavu, že ne. Vedle je sice technická místnost, kde jsou dvířka na rozvody vody, ale k sifonu by to bylo tak 1,4m..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]