Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodárna strop

Od: hrr odpovědí: 2 změna:

dobrý den zajímalo by mě, zdali je vhodné izolovat strop vodárny, ve které mám studni...

Vodárna je obestavěná 45 zdí cihlou..a má betonový strop.

Letos bych chtěl udělat nad vodárnou malou stříšku. Napadlo mě, že bych mohl položit zvenku na strop mezi pozednice cca 14 cm polystyren, Je to dobrý nápad...? přijdu tak o odpařování vlhosti stropem...

Mám tam sice odvětrávání...ale nějak mě se zdá pořádně nefunguje...děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dejte foto,

asi bych zabalil jen vodárnu, nikoliv utěsnit studnu polyšem.

olinl
hodnocení

1x

Zatepli. Odvětrání vlhkosti ze studny bych provedl otvorem dole u podlahy a druhý odvětrací otvor na protější stěně nahoře u stropu a napříč místností (v protilehlém rohu-použití komínového efektu). Použil bych venku nerezové provětrávací mřížky s vestavěnou jemnou nerezsíťkou a skrz zeď dát šedou PVC HT (odpadní, kanalizační) trubku průměr 100/110 mm. Otvory se dají v mrazech ucpat např. "hadrem".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]