Nejste přihlášen/a.
zdravím, bydlíme v paneláku s plastovými okny, u nichž odchází (trhá se a odlepuje) spodní část těsnění. Dole na chodbě na plakátu nabízí nějaký řemeslník výměnu všech těsnění v bytě za 3.000 Kč, což se mi zdá moc, vzhledem k tomu, že se nám konkrétně jedná vlastně jen o 4 kusy spodní hrany venkovního rámu okna. Ostatní části okna a ostatní okna jsou v naprostém pořádku, okna neprofukují, atd.
Jde mi o to, zda se dá někde koupit toto gumové těsnění a já si jej již sám nalepím. Hornbach, jiné hobby markety nebo specializované firmy na výrobu oken...? Nechce se mi kupovat celé sady, jen cca 2-3 metrů celkem. Bohužel značku oken nevím, jen tam napsáno Roto(?)
díky za každý tip
doporučuji nechat na profíkovi, některé těsnění lze velmi špatně vyndávat /ty které jsou při výrobě rovnou vlisována/ a ještě víc znovu vkládat
trochu počítání:
1x okno...cca 15bm/křídla + rámy
4x okno...60bm
3000 kč : 60 bm = 50 kč/ 1bm
naše firma vám ho namontuje za cca 110kč/1bm
Tak jako tak jednou musíte vyměnit celé těsnění u oken...asi je čas pro malou investici...a rovnou si nechte promazat a seštelovat kování
To klapne. Trojka za celá okna v bytě,taková pálka,to jim nedá! Pár hodin stráví laborováním,jak ušetřit,potom to těsnění někde sežene,pracně ho vymění,když se zadaří. A zjisti buď,že je něco blbě anebo že se to rozpadá jinde. Tak zavolá toho řemeslníka,jenže ten už bude jinde a na jeden byt nebude mít čas. A smutně zavolá Vás za 110kč/bm.... Doporučuji to udělat komplet,tím řemeslníkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.