Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění oken

Od: jirikoo odpovědí: 8 změna:

zdravím, bydlíme v paneláku s plastovými okny, u nichž odchází (trhá se a odlepuje) spodní část těsnění. Dole na chodbě na plakátu nabízí nějaký řemeslník výměnu všech těsnění v bytě za 3.000 Kč, což se mi zdá moc, vzhledem k tomu, že se nám konkrétně jedná vlastně jen o 4 kusy spodní hrany venkovního rámu okna. Ostatní části okna a ostatní okna jsou v naprostém pořádku, okna neprofukují, atd.

Jde mi o to, zda se dá někde koupit toto gumové těsnění a já si jej již sám nalepím. Hornbach, jiné hobby markety nebo specializované firmy na výrobu oken...? Nechce se mi kupovat celé sady, jen cca 2-3 metrů celkem. Bohužel značku oken nevím, jen tam napsáno Roto(?)

díky za každý tip

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Roto je značka kování oken.
Máš těsnění vkládaný do drážky nebo je těsnění přímo součástí okna.
jirikoo
hodnocení

aha, mozna to budou velux tedy, ano, koukam je vkladany

hodnocení

0x
Tesnenie nie je problém kúpiť v metráži. Musíte ale porovnať profil z katalógu s tým Vašim. Ja som ich dostal priamo od oknárov, ale predáva ich niekoľko eshopov.
PS: Nelepí sa, vtláča sa do drážky vylisovanej pre ten účel na plastovom profile.
jirikoo
hodnocení

aha, diky, jak poznam ten typ? asi nejlepe kdyz jim to vyfotim a poslu, ze?

většina má katalogy, např.Okentěs. Nafotit ,přesně změřit - u některých profilů se dělá víc velikostí

Pro komunikaci s prodejcem těsnění potřebujete znát tvar těsnění, šířku drážky.

tesneni
hodnocení

0x

doporučuji nechat na profíkovi, některé těsnění lze velmi špatně vyndávat /ty které jsou při výrobě rovnou vlisována/ a ještě víc znovu vkládat

trochu počítání:

1x okno...cca 15bm/křídla + rámy

4x okno...60bm

3000 kč : 60 bm = 50 kč/ 1bm

naše firma vám ho namontuje za cca 110kč/1bm

Tak jako tak jednou musíte vyměnit celé těsnění u oken...asi je čas pro malou investici...a rovnou si nechte promazat a seštelovat kování

berger*

To klapne. Trojka za celá okna v bytě,taková pálka,to jim nedá! Pár hodin stráví laborováním,jak ušetřit,potom to těsnění někde sežene,pracně ho vymění,když se zadaří. A zjisti buď,že je něco blbě anebo že se to rozpadá jinde. Tak zavolá toho řemeslníka,jenže ten už bude jinde a na jeden byt nebude mít čas. A smutně zavolá Vás za 110kč/bm...*smich2*. Doporučuji to udělat komplet,tím řemeslníkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]