Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
V bytě 2+kk v panelovém domě se starou hliníkovou elektroinstalací ji plánujeme kompletně celou vyměnit za měděnou.
Počítali jsme, že to necháme vést, tak jak to bylo do teď, skrze zdi - většina toho (až na jednu stěnu) jde skrze SDK, takže sekání drážek není zase tak zlé.
Příbuzný nám však doporučuje, abychom si na strop přidali SDK podklady a vedli elektroinstalaci stropem, že to má jen samé výhody.
Dokázal by prosím někdo doporučit, jaký přínos má jedna či druhá varianta realizace?
Děkuji, H.
A jaký je důvod instalaci měnit?Pokud je vše v pořádku,a nevykazuje to někde problémy,je hliník stejně vhodný,jako měď.Pokud máte někde vadnou zásuvku,stačí ji vyměnit.Mám od roku 1970 takový byt a udělal jsem jediné,jedním novým kabelem z z předsíně do kuchyně přes bytové jádro posílil jsem kuchyň Ostatní funguje bez závad .
JABRAKA
Zásuvky se rozvádí nejlépe v drážce podlahy, nebo v soklovýcch lištách, nebo kombinací obojího. Světelné rozvody je dobré vést v sdk podhledu, nebo v lištách , záleží na estetice. Drobné úseky v nenosných ž.b. stěnách lze provést zafrézováním do drážek (vypínače), v měkkých stěnách zasekáním pod povrch.
než něco začnete sekat a tahat, je dobré znát doporušené vzdálenosti elektroinstalace... google.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.