Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský příspěvek, doposud jsem nepracovala

Od: bara* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, nevíte někdo jak je to s příspěvkem na dítě když jsem doposud nepracovala a trvalé bydliště mám u mých rodičů? Budu mít rodičovský příspěvek (s tím že když budu chtít být na mateřské cca 3 roky, budu mít cca 8 tisíc na měsíc)? Potřebuji to vědět jistě. Zatím mi všichni řekli že neví, jak to je. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Promiňte, to i na úřadě vám řekli, že neví?

Zde není odborná poradna a jak poznáte z odpovědi, že je správná. Sama píšete, že to potřebujete vědět JISTĚ . Jistou odpověď dostanete jen na úřadě.

tebi
hodnocení

2x

Rodičovský příspěvek se čerpá i bez předchozího příjmu , hned po narození dítěte, maximální dávka je 10t.

iz*
hodnocení

0x

Rodičovský příspěvek je dávka státní sociální podpory a nárok na něj má rodina, která celodenně pečuje o malé dítě (vždy jen jeden z rodičů).

Podrobné informace (web MPSV)

pet32
hodnocení

0x

Ano, budete mít rodičovský příspěvek, můžete čerpat max. 10 000 měsíčně nebo přes otce podle jeho platu i víc. Jestli otec dítěte pracuje v zahraničí, tak byste na český příspěvek nárok neměla, ale musela byste čerpat přes partnera zahraniční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]