Ahoj, potřeboval bych se poradit (zřejmě nejvíc zkušeností budou mít modeláři), s jakou barvou na plasty máte nejlepší zkušenosti. Jedná se o ABS plast, který bude venku, čili vystavený povětrnostním vlivům, ale jinak nebude nijak mechaniky namáhán. Uvítal bych spíše klasickou natírací barvu, než barvu ve spreji. Také mě napadlo, jestli bych místo barvy nepoužil nějakou nalepovací fólii. Na vzhledu totiž nebude, až tak záležet. Chci jen změnit bílou plastovou základnu venkovního světla na černou, aby světlo lépe splynulo s pozadím.
ABS sa lakovať dá. Používal som autolaky v spreji + primer na plasty. Cez to je možné aplikovať aj bezfarebný lak ako ochranu pred UV. Vydrží dlhšie bez vyšisovania. Vždy som ale striekal lesk. Podstavcu by možno viac slušil mat. Fólie na polep karosérií tiež budú fungovať. Pozor ale na cenu. Ak by ste to chceli spraviť poriadne, aby to nestálo toľko, čo nové svetlo.
Dostal jsem právě od známého, který pracuje u firmy, co dělá reklamní polepy aut a vyrábí reklamní tabule, zbytky (různé odstřižky) těchto fólií. Takže ty by podle mne bylo možné použít. Lepí a drží dobře.
Plasty se složitěji "přebarvují", je lepší koupit svítidlo již v potřebné barvě-ne vždy ale jsou ke koupi. Poměrně dobře na plastech drží fasádní barvy. Syntetika a nitro nic moc, oloupou se i když se povrch plastu jemně zdrsní a naleptá ředidlem. S akrylem nemám zkušenost. Fólie se na slunci z velké pravděpodobnosti do pár let rozpadne-UV záření ji zničí.
Klasický akrylový sprej je to co hledáte. Pro tohle použití bych se ani nebál vynechat základ na plasty... Jen bych to umyl, odmastil ředidlem a směle stříknul. Lidl prodává vcelku slušné spreje za dobré peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.