Dobrý den.Mám zahradní traktor Wisconsin Prostějov typ 2116 s motorem TECUMSEH W2118 z roku 2002.Při jízdě vpřed na vyšší rychlost než 1, vyskakuje pojezd. Je to jako by řetěz skákal přes zuby...traktor stojí na místě a trhá a rachotí...Zajímavé že na jedničku, ani na zpátečku to neudělá. Vidlička i hřídel na které je nasazena, je v pořádku. Čím větší kopec, tím víc to dělá...Pokud to udělá v kopci, traktor se po vyskočení rozjede nazpátek a stává se neovladatelným...Nejde nijak zastavit.Musím se vrátit na jedničku a znovu se rozjet.Můžete mě prosím poradit, co toto způsobuje?Předem děkuji za odpověď.Pavel.
díky za odpověď. Tento katalog mám i doma k traktoru.
Jde mě o to, jestli někdo neví, co (který díl převodovky) toto způsobuje.
Stojí na místě a cuká vpřed a rachotí. Je to jakoby přeskakoval řetěz přes zuby, nebo je poškozené nějaké ozubené kolo. Po rovině to prakticky nedělá, ale ucítí kopeček a konec...
Ja bych prohlíd táhla od řazení jestli neni někde náká vúle či to neni třeba někde ohlí Pak jedine ta převodovka ven rozebrat a juknout jestli tam neni něco ohoblovanýho Řešil sem neco podobnýho u trakturku toro a uvnitř převodovky byla taková vydlička pružinka a kulička Vydlička vydřená z obou stran a pružinka unavená Dal sem to obojí nový složil to a šlape jak má Jinak tady by se asi taky dala dohledat náká odpověd nasetraktory.eu/...
Díky za tip. Ono táhlama to nebude, všechno hezky chodí a zaskakuje jak má.
Spíš bych to viděl na něco v té převodovce. Já jsem měl zatím rozdělanou tu část s vidličkou, protože v servisu řekli že je to tím. A jak jsem již psal vidlička i hřídel OK. Ona má za úkol zařadit buď pojezd vpřed, neutrál, nebo zpátečku a to funguje bez problémů. Doufám právě že někdo řešil stejný problém na stejném stroji a ví konkrétně které kolečko nebo hřídelka atd. to způsobuje. Rozdělávat to budu stejně až po sezóně, tak doufám že se to nerozsype úplně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.