Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se natahuje tento mechan.budík?

Od: miluskat odpovědí: 12 změna:

Dd,nejsem z generace používající mech.budíky.Přesto jsem ho koupila,ale nemá český návod.1) Jak prosím nastavit buzení?Nerada bych ho pokusy zničila.2) Je tam několik číselníků. Co který z nich znemená?Děkuji moc*slunce*

Jak se natahuje tento mechan.budík?
Jak se natahuje tento mechan.budík? #2
Jak se natahuje tento mechan.budík? #3
Jak se natahuje tento mechan.budík? #4

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zrovna dneska před chvílí než jsem otevřel Váš dotaz mi přestala fungovat křišťálová koule.tak vůbec nevím,jak Váš budík vypadá!

Aha tak již je obrázek vložen-Křídlovka vpravo-natahuje hodinový strojek,vlevo-natahuje budík,spodní čudlík seřizuje hodiny,horní čudl nastavuje budík.

osobně jsem jej nastavoval,budík, na předpokládaný čas a přeseřzováním hodin ověřil přesnost nastavení budíku.nebyl dle mého přání-vše se opakovalo, Bylo li vše OK jen jsem pak seřídil správně čas.

hodnocení

2x

Budík se nastavuje prostředním horním čudlem. Ciferník mrňavý horní. Nezapomeňte natáhnout.

doplněno 24.08.20 18:08:

Je tam 60. Že by vteřinovka?

miluskat
hodnocení

děkuji moc

miluskat
hodnocení

A k čemu je ten menší číselník dole? :)Co ukazuje?

nov

Horní čudlík je nastavení hodiny buzení, dolní na minuty. Např. 4:45 h.

miluskat
hodnocení

a jak se vypíná zvonění,tedy jak ho "típnout",až mě probdí?děkuji vám moc

p.s.aha,už vidím,je tam páčka

miluskat
hodnocení

jinak ten dolní ciferník je vteřinovka,s natažením nesouvií.koukám

berger*
hodnocení

2x
Nov,cože? *nevi*. Jeden čudlík posouvá ručičky hodin,seřízení času,druhý čudlík nastavení buzení. Ty křídlaté matky - jedna natahuje buzení,druhá hodiny,ne? A dole v tom obloučku se nastavuje přesnost. Aspoň tak to funguje u asi třiceti budíků,které tu mám na poličce.
doplněno 24.08.20 18:26:

Típnete ho tou páčkou nahoře mezi zvonky... Na jednu stranu blokuje kladívko,na druhou ho uvolní. Na to nezapomeňte při natahování...

nov

Jj, sorry. Netušila jsem, že spodní čudlík je vteřinovka, já ji u mechanického budíku neměla.

berger*

Nov,v pohodě. Nikdy jsem nad vteřinovkou nepřemýšlel a teď jsem se schválně koukl. Asi třetina má velkou,druhá třetina malou v samostatném číselníku a zbytek je bez...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]