Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte mi, prosím, jaký koupit bezdrátová teploměr pro dálkové měření teploty v místnosti.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.
Nakupuji tady, (bezdrátové teploměry, hodiny řízené DCF signálem); mají poměrně velký výběr, vybírejte podle použití. Jeden poznatek; pokud bydlíte v paneláku, dívejte se raději po frekvencích 86/..., 433MHz bývá více rušené, neosvědčilo se mi (teploměr i další zařízení na tomto kmitočtu často vypadávalo).
více
Pásmo 433 MHz se většinou používá pro komunikační řešení na krátké a střední vzdálenosti. Tedy do 300m. Poskytuje levný a snadný způsob, jak navázat spojení dvou zařízení. Nicméně toto pásmo je velmi vytížené a může docházet k vzájemnému rušení s ostatními zařízeními pracujícími na tomto kmitočtu. Předpisy pro pásmo 868 MHz jsou více omezující než ty pro pásmo 433 MHz. Vzdálenost, na kterou mohou dvě zařízení komunikovat je cca 500m, dá se tedy hovořit o středně velkém dosahu. Interference s jinými zařízeními pracujícími na frekvenci 868 MHz jsou redukovány a tím je zajištěna lepší kvalita přenosu informace.
Já používám např tento - centrála a k tomu 5 čidel - aliexpress.com/... - umí teplotu vzducu, relativní vlhkost, spočte rosný bod, má možnost nahrávání dat nebo signalizaci překročení limitní hodnoty. Na displeji centrály zobrazuje graficky průběh hodnot v čase. Přesnost vynikající, jak co se týče teploty, tak relativní vlhkosti. Dosah min 15 metrů, přes cca 3 zdi. Větší jsem nezkoušel neboť nepotřebuji- chalupa je dlouhá 22,8 metru. Teoreticky by se dalo čidlo použít např i pro kontrolu teploty v lednici, já používám pro venkovní teplotu, 3 místnosti a půdní prostor kde je tepelné čerpadlo a bojler.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.