Jsme 2 dospělí. Já děti nemám a mít nebudu, přítel má dospělou dceru, na kterou přepíše byt. Řešíme teď společné bydlení s tím, že ani jeden nemáme potřebu někoho dále zajišťovat - jde nám o naše bydlení a dožití ve svém, tedy třeba na 40let. Máme pozemek na kterém lze stavět. Stavět svépomocí nehodláme. Oba máme rádi menší prostory, shodli jsme se, že nechceme nic velkého, patrového... Zaujaly nás modulové malometrážní domky - dřevostavby. Pro nás je dostačující max 3kk. Kousek od nás je dělá třeba firma Easy Homes. Viděla jsem pár jejich domků zvenčí a líbí se mi. Líbí se mi rychlost i cenově jsou příznivé. Neznám ale osobně nikoho, kdo by takto bydlel. Nebydlíte někdo v něčem podobném? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Znáte nějaké důvody proč toto prostě nebrat? Nebo jste naopak spokojení a doporučujete?
Vidím, že nikdo nepíše. Podobný domek si na stará kolena pořídila sestra od tchyně. Když tam byla tchyně na návštěvě, tak se jí zdálo, že je tam vše hrozně slyšet a v létě se tam bez klimatizace nedá vůbec být. Snad vám někdo ještě napíše.
Pokud bude mít obálka domu, tedy strop, podlaha, stěny(bez vlivu oken) Součinitel prostupu tepla [W/(m2·K)] do 0,10, tak bych se toho vůbec nebál. Topení elektrické v podlaze, krbová kamna na dřevo pro romantiku a jako rezervu, jednu klimatizaci na chlazení i vytápění. Vás dva nic rušit nebude a návštěva se nevyspí i kdyby bydlela na hradě. Přeji blažené další roky.
otys
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat pokud je součinitel 0,15 tak je to dle Vás ještě v pořádku nebo už je to moc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.