Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování bez cákanců

Od: jiricek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s kvalitním nekapajícím válečkem na malování pokojů (se zásobníkem)? Z toho, co jsem prozatím vyzkoušel, jsem byl těžce zklamán...

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

7x

Ani se nedivím.Maluji mnoho let normálním válečkem a mohu říci,že stačí troška opatrnosti,aby se malovaná místnost nepyšnila kapkami barvy.Jako zářný příklad cituji :

Babičce jsme přišli malovat pokoj,kam ale krátce po našem příchodu přišly odpočívat dvě slečny po návštěvě diskošky.Oblečené v černých šatech zalehly na gauč a po noční "dřině" usnuly.Stěhovat je nešlo.Tak se malovalo(strop)bez ohledu na ně.Mohu říci,že na šatech se našla jen jedna kapička,stěny byly vymalovány bez jakékoliv vady.Musí být k tomu správné nářadí,a správná hustota barvy.I léta zkušeností a vytříbená technika nanášení.

JABRAKA

krtek6
hodnocení

5x

Jestli to nebude rukama...nemalovat rychle, né moc zředěnou barvou..a malovat zespod nahoru..

hodnocení

3x

Je to o zkušenostech. Náš malíř kromě podlahových lišt nechtěl ani nic zakrýt nebo zalepit. Po vymalování jsme našli ve dvou místnostech na podlaze asi 5 minikapek, které šly snadno setřít. A váleček měl prý obyčejný.

hodnocení

3x

Moji mladí mi malovali v pátek ložnici. Dva dospělí válečky a vnuk štětcem a maličkým válečkem kolem futer a rámů okna. Žádné stříkance, žádné cákance. Válečky bez zásobníků. Trocha cviku a opatrnosti a je čisto.

hodnocení

2x

Kdysi jsem maloval válečkem se zásobníkem v rukojeti - Wagner Handyroler. Když je to nové, funguje. Když je to opotřebované, kape. Válečky na výměnu jsou dražší. Mytí trochu náročnější, jinak byla spokojenost. Odkaz zde:

alza.cz/...

host
hodnocení

1x

Normální ruční váleček, ale: musí se po namočení v misce nebo vhodném kbelíku (nejlpší je použít prázdný kbelíček od 7,5 litrů primalexu nebo jiné malířské barvy - "vojezdit" namočený váleček o MŘÍŽKU! Aby se z něj vymačkal přebytek barvy a hlavně aby se do válečku rovnoměrně nasákla.

Také se váleček musí držet tak, aby po osičce z válečku při naklonění plného válečku nevytekla barva bokem.

figurek*
hodnocení

0x

Chce to cvik. Barvu musíte správně naředit a válečkem nesmíte jezdit moc rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]