Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlučnění sádrokartonu

Od: tomoas odpovědí: 7 změna:

Ahojte, bydlím v paneláku, a potřeboval bych odhlučnit jednu stěnu. Díval jsem se všude možně po internetu, ale nic jsem nenašel.

Doma máme jednu zeď ze sádrokartonu, a právě tuto bych potřeboval odhlučnit.., přes stěnu proniká hodně hluku, do vedlejší místnosti.. Nevíte jak nejlépe odhlučnit tuto stěnu?.

A co strop? tam doporučujete co?

Prosím pište, jen konkrétní doporučení. Vím panelák to je prostě králikárna kde jde vše sliSět, ale ten sádrokarton mě štve, když sousedi nad náma dupou, tka jim vždycky pustim, Dead Metal :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nerad říkám bohužel.Ale je to tak.V paneláku nemáš mnoho možností odstranit nedostatky stavební konstrukce.Jistě,jsou takové možnosti,ale ubere to značně na vnitřním prostoru a je to záležitost drahá.Nejlevnější je se nějak dohodnout v domě.

JABRAKA

hodnocení

0x

"konkrétní doporučení"!?!?!?! SDK modré ticho + vata+ kvalitní práce.

petraq
hodnocení

0x

Toto by mohlo pomoci: obcanskavystavba.cz/clanek/modra-akusticka-deska-rigips-jedinecne-reseni-problemu-s-hlukem/

hodnocení

0x

Pomůže i toto, pokud je to kvalitně provedené.

dolur.cz/...

doplněno 28.01.10 12:31:

viz: video

jabraka*
hodnocení

0x

Ovšem to neřeší případ dotazu.Hotovou příčku rozbourat a postavit znovu?To je rada jako píchnout se kudlou do žeber!

Odhlučnění tímto modrým sádrokartonem o nějaký decibel sníží prostup.Ale je nutno novou příčku i oddělit od nosných panelů,nejlépe zapěněním kolem dokola.Stejně tak i udělat novou podlahu a strop.V podstatě udělat bednu v bedně.Je to jen v teoretické rovině.

JABRAKA

Jaroušku, pokud udělá z tohoto matroše dobře předstěnu, sníží se hluk? jak si přál tazatel "tak přes stěnu proniká hodně hluku,"
Samozřejmě že hluk neodstraní, ale vatou a deskousníží.
Ale teoretická rovina je dobrá.
doplněno 28.01.10 14:21: toto jsem mu neradil ".Hotovou příčku rozbourat a postavit znovu?"

arimas*
hodnocení

0x

my mame v celem byte sadros jako prepazky ale vim ze je tam i ta vata! v predchozim byte nebyl sadroz ale cihla a kdyz jsem byla v loznici tak z obyvaku byla slyset tv . ted jak mame vsechny prepazky ze sadrose neni slyset ale vubec nic! ja si v pokoji delam hudbu na pocitaci na plny kule a pritel v obyvaku ma na plny kule nejaky film pres home cinema a ani jeden o sobe nevime ... presne proto ja na sadros nedam dopustit. HORSI JE TO s izolaci strupu od sousedu slysime vsechno .. :( takze vy asi nemate tu vatu mezi sadrosem a to je ten problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]