Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrada napousteni WC nadrzky

Od: ren® odpovědí: 15 změna:

Ahoj, ze stareho panelakoveho WC jsem musel sundat napousteci trubicku, na ktere praskla plastova matice. Pokud pripustime, ze zavit na plastove matici je asi 3/4", na druhe strane (puvodne ke kohoutu) se zda byt M15. Da se to nahradit nejakou dnesni hadici?

Nahrada napousteni WC nadrzky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano da se nahradit hadickou 1/2x3/8 delky 30cm aquatophome.cz/...

ren®
hodnocení

1/2" a 3/8"? Co vlastne oznacuji tyhle instalaterske velikosti? Jak vidim, velikost zavitu tedy ne.

Ano velikost zavitu - pulcoulu a triosmina.

ren®
hodnocení

OK, o coulech uz jsem asi nekde slysel, ale co to zere a kde to spi..? Err, teda, co jsou zac? Kolik presne ma jeden coul? Tady to vychazi nekde mezi 37-40mm...

1" je 25,4 mm . A kde se asi kupují hadičky ke splachovači...Je třeba měřit vnitřní závit ne převlečku

ren®
hodnocení

25.4 ma palec. A samozrejme jsem meril vnitrni zavity, mozna nevim, co je to coul, ale supleru jeste udrzim.

ren®
hodnocení

clas, diky moc. Takze ona je to svetlost trubky v palcich, o zavit vubec nejde. OK, dneska jsem nezil zbytecne.

Když nevím co přesně potřebuju,vezmu sebou starý kus a podle toho vybírám .

Velikost závitu souvisí se světlostí trubky ale je to docela věda

ren®
hodnocení

clovece nunici, ja to nechci jenom spravit, ja to chci chapat a neco se naucit, jasny? Proto se ptam v poradne, misto abych stal u regalu, tam mi nikdo takhle peknou tabulku neda.

To sice chápu,ale měl jsem na montážích k ruce pár zámečníků a byla docela fuška jim to vysvětlit. Protože třebas u klasické topenářské závitové 1" trubky se používá 1 průměr závitových kolen, ale 2 průměry kolen varných. přitom všechno je to na 1 " . Takže ano 1" potrubí má DN 25, ale u silnostěnných trubek můžete pro DN 25 použít 5/4" fitinky ..

ren®
hodnocení

jj, je v tom slusnej chaos, a verim, ze to neni zrovna jednoduchy. U PPR se zase naopak udava vnejsi rozmer trubky, pricemz smysl by mi to davalo prave naopak. Holt, praxe byva barvitejsi nez teorie.

Jak se teda v praxi urcuje, jaky je treba pouzit kde zavit? Vim z hlavy, ze baterie se pripojuji timhle, toalety tamhletim a vodarny jeste necim jinym? Nebo nosim v ruce supleru a v hlave informaci, ze 15mm zavit = 3/8"?

Profíci to ají v oku a naštěstí se připojovací rozměry docela sjednotily.

V tomhle případě opravdu neplatí žádný vztak mezi DN připojovací hadice a velikostí převlečné matice , i pračková hadice s 3/4" převlečkou má DN 8 ...

ccc*
hodnocení

3x

Tady si to můžeš naučit- e-konstrukter.cz/...

ren®
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]