Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ze stareho panelakoveho WC jsem musel sundat napousteci trubicku, na ktere praskla plastova matice. Pokud pripustime, ze zavit na plastove matici je asi 3/4", na druhe strane (puvodne ke kohoutu) se zda byt M15. Da se to nahradit nejakou dnesni hadici?
1/2" a 3/8"? Co vlastne oznacuji tyhle instalaterske velikosti? Jak vidim, velikost zavitu tedy ne.
OK, o coulech uz jsem asi nekde slysel, ale co to zere a kde to spi..? Err, teda, co jsou zac? Kolik presne ma jeden coul? Tady to vychazi nekde mezi 37-40mm...
1" je 25,4 mm . A kde se asi kupují hadičky ke splachovači...Je třeba měřit vnitřní závit ne převlečku
25.4 ma palec. A samozrejme jsem meril vnitrni zavity, mozna nevim, co je to coul, ale supleru jeste udrzim.
clas, diky moc. Takze ona je to svetlost trubky v palcich, o zavit vubec nejde. OK, dneska jsem nezil zbytecne.
Když nevím co přesně potřebuju,vezmu sebou starý kus a podle toho vybírám .
Velikost závitu souvisí se světlostí trubky ale je to docela věda
clovece nunici, ja to nechci jenom spravit, ja to chci chapat a neco se naucit, jasny? Proto se ptam v poradne, misto abych stal u regalu, tam mi nikdo takhle peknou tabulku neda.
To sice chápu,ale měl jsem na montážích k ruce pár zámečníků a byla docela fuška jim to vysvětlit. Protože třebas u klasické topenářské závitové 1" trubky se používá 1 průměr závitových kolen, ale 2 průměry kolen varných. přitom všechno je to na 1 " . Takže ano 1" potrubí má DN 25, ale u silnostěnných trubek můžete pro DN 25 použít 5/4" fitinky ..
jj, je v tom slusnej chaos, a verim, ze to neni zrovna jednoduchy. U PPR se zase naopak udava vnejsi rozmer trubky, pricemz smysl by mi to davalo prave naopak. Holt, praxe byva barvitejsi nez teorie.
Jak se teda v praxi urcuje, jaky je treba pouzit kde zavit? Vim z hlavy, ze baterie se pripojuji timhle, toalety tamhletim a vodarny jeste necim jinym? Nebo nosim v ruce supleru a v hlave informaci, ze 15mm zavit = 3/8"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.