Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhnat hraboše z chaty

Od: 70317* odpovědí: 4 změna:

Jak vyhnat hraboše z chaty. Po každé sklizni na oklních polích máme na zahradě mnoho hraboších nor. V letošním suchu a horku nám sežrali veškerou zeleninu (asi žízní), protože už trávník zničili. Nyní se nám nstěhovávají do podhledů verandy a střechy. Co dělat jsou činné ultrazvukové odpuzovače,?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidz*
hodnocení

4x
Kočku si pořiďte,pokud nechcete trávit a chytat do pastí.

chatarzosmicky*
hodnocení

0x

Ultrazvukové odpuzovače někdy fungují takřka okamžitě, někdy je hlodavci absolutně ignorují. Proto to ani není spolehlivá deratizační metoda, která by se běžně používala (na rozdíl od pastí a nástrah). Ve vašem případě, kdy bojujete s hlodavci i na zahradě, bych je ale vyzkoušel. Na odpuzovače od deramaxu jsem četl celkem dobré ohlasy + když si je objednáte přes internet, můžete je kdyžtak do 14 dní vrátit.

Obecně je při pronikání hlodavců do objektu nutné zabezpečit (=ucpat betonem, drátěnou sítí atd.) místa, kudy se do objektu dostávají. Pokud se nebudou moc do chaty/domu/atd. dostat, nemusíte řešit pasti/staničky/návnady/nástrahy. To je zásadní. Někdy ale chvíli trvá, než se na takové místo přijde (soused ho hledá snad už třetí rok a stále nemůže přijít na to, kudy mu myši do domu lezou). Někdy zase není možné to místo hned zabezpečit (probíhající rekonstrukce atd.). Tam pak můžete zkusit oslovit odborníka, který zajistí deratizaci (položení nástrah). Tak vyřešíte ten problém alespoň v rámci chaty.

Pak můžete ještě zkusit klasické sklapovací pasti (při správném použití jsou velmi efektivní). Ale opět je nutné alespoň začít hledat místo, kudy se hlodavci do objektu dostávají. Jinak budete stále řešit pouze následky a né příčinu.

70317*
hodnocení

Doplňuji svou otázku: celé léto s námi na chatě přebývají 2 kocouři, už jsou z nich unavení, jen je zakusují - úbytek hrabošů ale neni znát. Také jsem zjistil, že umí lézt po hrubé omítce a po stěně porostlé břečťanem. Podhled na verandě jsem sundal a vyčistil od prachu v místě, kde je opakovaně slyšíme (jakoby chroupali, škrabali hrabali? ale i nějaké pískání), ale žádné stopy po nich jsem nenašel. Doklopil jsem podhled zpět a znovu slyšíme totéž. Děkuji za poslané odpovědi a zkusím asi ten ultrazvuk. Uvidíme a napíšu výsledek, na netu Deramax píší, že je nutné podle návodu nechat působit 21 dní aby byl zbát výsledek, tak uvidíme. Pro představu přikládám fotky zahrady

Jak vyhnat hraboše z chaty
Jak vyhnat hraboše z chaty #2
Jak vyhnat hraboše z chaty #3

davidz*
hodnocení

0x
Pak doporučuji shlédnout pasti na YouTube, vynalézavost lidí nezná mezí. Ale kamarád, co má podobné problémy, mi řekl, že jsou 2 roky tito škůdci hájení kvůli dravcům, takže čekejte jejich velký nápor. Moderní zemědělství praktikuje neorání, tak se teprve z polí začnou stahovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]