Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloupek pro houpací síť

Od: ondre* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

řeším uchycení houpací sítě na zahradě, kde máme na jedne straně strom, ale nemáme kam uvázat její druhou stranu. Síť bude uchycena 1,5-2m nad zemí a může docházet k velké páce, tak potřebuji poradit s řešením sloupku, kdy nechceme betonovat v trávníku. Půda je hlinito-písčitá. Zatím mne pro řešení napadly varianty:

- Použití zemního vrutu - nevím, jakého typu, aby se do něj dal sloupek uchytit a vydržel páku
- Zaražení pozinkovaného T profilu (např. 50x50) - jak hluboko jej zarazit?

Děkuji za radu.

Ondřej

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ideální je vynechat stromy úplně. Jsou i různé jiné varianty.

google.com/...

Sloupek pro houpací síť

joudic*
hodnocení

0x
ten profil se mi pozdava vic, pokud vrut, tak hlavne co nejdelsi

re4zon
hodnocení

0x
Reknu vam to takhle - kdyz jsem zatloukl 80cm zemni trn (ne vrut) jako patku pro plot blbe a potreboval jsem ho trochu vyhnout do strany, vrazil jsem do nej sikmo 2m trubku, povesil se na ni a nehnul jsem s tim ani o kousek. Musel jsem ho obkopat, aby se s tim dalo hnout. Takze kdyz tam date poradny vrut, drzet to bude. Otazka je, jak to uchytite k vrutu aby se to neurvalo, tam bude slabe misto.
Osobne bych to zabetonoval pod zemi a pak zasypal a zatravnil, staci vratit puvodni drn. Jestli tam chcete zatlouct jekl, tak by mel byt aspon tech 80cm hluboko. A zatloukat 3m dlouhy jekl by se mi tedy chtelo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]