Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá skalice do zelené vody?

Od: karhak® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, prosímm o radu.

Mám bazén který mi sezelenal, Snížil jsem PH, dal tablety filtroval. Po týdnu jsem dostal radu použít modorou skalici. Včera okolo 15 hodiny jsem rozmíchal směs 5g na kubík vody. Teď jsem se na to byl podívat a bazén je stále zelený. Za jak dlouho začné působit? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Výskyt zelené řasy není tak nebezpečný,jsou řasy ,které zdraví ohrožují daleko víc.Třeba sinice.Chlor v bazénové vodě není ve formě rozpuštěného plynu,ten je skutečně velmi jedovatý.Clor je vázán s vodou na chlornany.Ty řasu dovede zničit.Ale je pak nutno ji mechanicky z vody odstranit.Nejčastější důvod výskytu řasy ve vodě je obsah fosforu.Je to pro řasy nejlepší výživa.Můžeme bazén nacpat chemií,dokud tam bude dostatek fosforových sloučenin(fosfátů)řasy bují.Odstranění fosforu je možno provést srážením pomocí železitých solí

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

skalice je prevence aby nezelenal, budeš muset očistit

doplněno 21.08.20 10:12:

filtraci doplnit o něco takového... tommiland.cz/...

hodnocení

0x

Čerpadlo s UV lampou.

hodnocení

Aha, je to nazemní bazen, takže to je lepší vypustit a dát novou vodu a pak skalici. To vyjde levnějí než pořizovat další čistič.

111®
hodnocení

0x

zelená vodaje živá voda, využít na zalévání..

jabraka*

Ovšem,pokud není bazén plný chemie.Je tam regulátor pH,skalice a další zásahy proti řasám.Zalévat tak trávník.

JABRAKA

jenda2*
hodnocení

0x
Pouzijte Savo podle navodu. Modra skalice se uz nedoporucuje pro alergicke reakce pokozky. Chlor ze Sava se vylouci a zustane sul. Skalice se nevylouci nikdy.

ra20z*
hodnocení

0x
Nedávno jsem také musel přidat skalici protože kombinované tablety nestačily, voda nazelenalá, stěny pokryty slizem a trvalo skoro tři dny než se bazén vyčistil.
Dejte si pozor na dávkování protože skalice se z bazénu jentak neztratí.

hodnocení

0x
Chlor rozloží chlorofyl a voda zelená nebude. Akorát musíš před tím upravit PH na 6.8 dokud nebude Ph v normě tak nemá chlorování smysl. Když zmizí zelená, tak o zbytek se postará ta skalice, kterou jsi už aplikoval.
Kecy o jedovatosti mědi můžeš pouštět druhým uchem ven. Chlor je daleko jedovatější. A z mědi má dneska každý druhý člověk doma trubky vodovodu takže by bylo otrávený půl republiky. Sira je prakticky v každé flašce vína kterou koupíš a taky se neotrávíš.
Já dávám 3 lžíce skalice do pětimetroveho bazénu dvakrát až třikrát za sezónu.
jenda2*

Chlor vyprchá po cca 30 minutách. Nesmysly o jedovatosti chloru po takové době jsou žvásty. A ta blbost o měděných trubkách je přímo ukázková. Síran měďnatý není to samé co měděná trubka. S takovou radou běžte k lékaři do Bohnic. Už vás čekají... Síra není síran. Vědče... Chudáci lidi. Ale hloupost je věčná a nekonečná !

Když vyprchá do 30 minut, tak proč ho do bazénu leješ? Za 30 minut ho v té vodě ani nestihneš rozmíchat. Vědče.
Takže to že v městském bazénu smrdí voda chlórem znamená, že každých 30 minut do něj personál napouští chlor. Protože kdyby nenapouštěl, tak přece po 30minutach vyprchá a už nemůže smrdět že... A lidi mají červené oči asi od smíchu, když teda veškerý chlór vyprchal. S takovým argumentem běž k šipku. Když chceš někoho poučovat o své svaté pravdě, zkus to někde v kostele. Tam na to čekají.
jenda2*
30 minut je zhruba doba podle vyrobce, kdy se volny chlor vylouci v plynne forme. Ne vsak vsechen, to trva dele ale uzneni tak voda agresivni pro pokozku. Na desinfekci neni potreba roky, jaku u vas na pochponi textu v navodu jednotlivych vyrobku. Modrou skalici nikdo myslici uz nedava, protoze skodlivin je vsude dost. Bazen mam roky a ze zelene destovky pres noc udelam nadhernou vodu. Blbe zvasty nic nestoji ani ale nepomohou.

jabraka*
hodnocení

0x

Je nutno si uvědomit rozdíl chlorování pitné vody a přípravky do bazénů.Bazénové chlorování používá solii chloru,clornany.Ty působením vody uvolní aktivní chlor,a ten je ve vodě rozpuštěn.Vytváří se tu směs iontů,které řasy hubí.Tento "aktivní" chlor se postupně deaktivuje a z vody unikne.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]