Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosímm o radu.
Mám bazén který mi sezelenal, Snížil jsem PH, dal tablety filtroval. Po týdnu jsem dostal radu použít modorou skalici. Včera okolo 15 hodiny jsem rozmíchal směs 5g na kubík vody. Teď jsem se na to byl podívat a bazén je stále zelený. Za jak dlouho začné působit? Děkuji
Výskyt zelené řasy není tak nebezpečný,jsou řasy ,které zdraví ohrožují daleko víc.Třeba sinice.Chlor v bazénové vodě není ve formě rozpuštěného plynu,ten je skutečně velmi jedovatý.Clor je vázán s vodou na chlornany.Ty řasu dovede zničit.Ale je pak nutno ji mechanicky z vody odstranit.Nejčastější důvod výskytu řasy ve vodě je obsah fosforu.Je to pro řasy nejlepší výživa.Můžeme bazén nacpat chemií,dokud tam bude dostatek fosforových sloučenin(fosfátů)řasy bují.Odstranění fosforu je možno provést srážením pomocí železitých solí
JABRAKA
skalice je prevence aby nezelenal, budeš muset očistit
filtraci doplnit o něco takového... tommiland.cz/...
Chlor vyprchá po cca 30 minutách. Nesmysly o jedovatosti chloru po takové době jsou žvásty. A ta blbost o měděných trubkách je přímo ukázková. Síran měďnatý není to samé co měděná trubka. S takovou radou běžte k lékaři do Bohnic. Už vás čekají... Síra není síran. Vědče... Chudáci lidi. Ale hloupost je věčná a nekonečná !
Je nutno si uvědomit rozdíl chlorování pitné vody a přípravky do bazénů.Bazénové chlorování používá solii chloru,clornany.Ty působením vody uvolní aktivní chlor,a ten je ve vodě rozpuštěn.Vytváří se tu směs iontů,které řasy hubí.Tento "aktivní" chlor se postupně deaktivuje a z vody unikne.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.