Nejste přihlášen/a.
Chci koupit novou chytrou TV, o trochu větší než dosavadní (úhlopříčka cca 70 cm) a hlavu mám asi 185 cm od obrazovky. Do jaké velikosti obrazovky mohu jít? Asi bych se měl ptát jinde, ale mám tuto poradnu rád. Díky za eventuální fundovanou odpověď.
U moderních televizí na vzdálenosti nezáleží. Pouze, když budete na velkou televizi koukat z blízka, tak budete jak na tenisu. Je potřeba sedět tak daleko, aby při sledování stačil pohyb očima, ne otáčet celou hlavu. To si můžete vyzkoušet v obchodě. Takže velikost televize podle vzdálenosti, kde sedíte. Dnes jsou v módě velké televize, ale měla by tomu odpovídat velikost místnosti.
do jakvelké, aby jsi nemuse lkroutit hlavou tedy aby jsi to měl v zorném poli, řekl bych tak do 1,3múhlopříčka, nepo požádej někoho ať ti změří na stěně zorný úhel..
Taky se domnívám, že 55 bude asi hodně. Budu si to muset vyzkoušet někde v reálu s metrem v kapse. Ale díky za Vaše názory.
Oprava. Po příchodu domů a změření jsem to přehodnotil. 55" na tu vzdálenost není moc, ale výš bych nešel. Má to jednu podmínku. Je potřeba sledovat pořady v rozlišení minimálně 1080. Ale i tak jsou z té blízkosti u běžné televize vidět pixelové artefakty, když má člověk dobré oči. Chtělo by to lepší obrazovku (=dražší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.