Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dort Batul

Od: rebeka* odpovědí: 4 změna:

Pamatujete se ještě někdo na dort "batul"? Prodával se v takové alobalové mističce, vespod byl asi piškotový korpus, na tom krém a navrchu želé. Už nevím co to bylo za krém. Můj syn to miloval a často jsem mu ho kupovala. Teď bude mít 50 a chtěla bych mu ho z recese upéct. Neví někdo přesně z čeho se skládal? Bylo to ještě za totáče.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Batul=malý dort.

Původ názvu: "Dodnes se v cukrárnách prodává malý dort "Batul", který vymyslela ženská část Bergerovy rodiny, inspirovaná tehdy populární dětskou knížkou Johna Habbertona "Hýta a Batul."
cs.wikipedia.org/...
Rozměry batulu cca 20x27 cm:
mimibazar.cz/...
Význam "batul"=malý dort:
vylustime.cz/...

*houpy*

hodnocení

1x

Dort batul je s největší pravděpodobností označení velikosti dortu. Batul - dětský - malý. Takže batul dort může být čokoládový, mandlový, ovocný... Stovky receptů *nevi*.

lidus*
hodnocení

0x

Bohužel nic takového si nepamatuji a v té době jsem již žila.

hodnocení

0x

Nepamatuji, ještě jsem nebyla na světě *nevi*
Ale našla jsem recept se stejným názvem dortu Batul.
Je to on?
netkucharka.cz/...
Mimochodem, vypadá dobře, asi ho také vyzkouším.
Nebo zde, máte na výběr ;)
prima-recepty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]