Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemická injektáž zdiva

Od: bubble* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, zrekonstruovali jsme starý dům. Už máme všechno hotové od vnitřků až po zateplení. Bohužel se nám ve dvou místnostech objevila na pár místech plíseň a je tam i vyšší vlhkost. Myslíme si, že příčinou jsou obvodové zdi, kde nejspíš chybí hydroizolace. Přemýšlíme jak problém vyřešit a napadla nás chemická injektáž. Jenže nám jde o to jak moc je to náročné z důvodu nepořádku, když se pracuje v interiéru. Jestli se musí vše vystěhovat nebo je to menší nepořádek jako při běžném vrtání? A taky jak se pohybují ceny? Máte zkušenost? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Trochu tomu nerozumím. Děláš rekonstrukci starého baráčku a neuděláš naprosto základní věc. Kvalitní hydroizolaci. Tedy podřezat všechny zdi a vykopat podlahy. Teď se ti už do toho samozřejmě nebude chtít, ale jinak se vlhkosti nezbavíš.

Uděláš injektáž zdí a co podlahy?

ra20z*
hodnocení

2x
Kdysi jsem chtěl zateplovat obvodové stěny tak jsem scháněl informace na internetu a také jsem pořídil odbornou literaturu a všude píší že dobrá funkce a životnost zateplovacího systému je podmíněna funkční hydroizolací proti vzlínající vlhkosti.
Na našem domě jsme měli velké problémy s vlhkostí a plísní až vznikla u mne alergie.
Chemickou injektáž můžete zkusit, ale bez velkých stavebních zásahů se vlhkosti a plísně nezbavíte.

re4zon
hodnocení

0x
Ted jsem to delal a neni to nic hrozneho. 12mm diry na tloustku zdiva minus 4cm neni takovy problem vyvrtat, kdyz druhy vysava, nic z toho neni. Pod otvor si pak date igelit, aby vam krem netekl na zem. Spotrebu a cenu si spocitate sami
injektaz-zdiva-svepomoci./...
Vetsi bordel je ovsem pak z osekani omitek a noveho nahozeni, jestli to bude nutne nelze rict, o stavu nic nepisete.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to víceméně fyzikálně chemický postup.Vytvoří se síť iontů ,které brání vzlínání zemní vlhkosti.Pokud bude pod domem vysoká spodní voda,nepomůže to.Nezbude,než vynaložit další náklady na provedení hydroizolace.

JABRAKA

re4zon
Pomuze to uplne stejne at je tam vody kolik chce, ale jen tam kde se to aplikuje. Samozrejme to neodizoluje podlahu, kdyz se nainjektuji steny.

hodnocení

0x

Už máme všechno hotové od vnitřků až po zateplení...

Pokud je to již vše hotové, tak jste zapomněl na důležitou věc, suchá stavba. To se časem vymstí a bude problém. Nejsem příznivec chemické injektáže, ale v tomto případě nezdude nic lepšího jak injektáž. Neznám Vaší stavbu, ale ještě bych zkusil zjistit, za jakých podmínek lze dům podřezat.

Dělal jsem chemii s prostředkem

hasoft.cz/...

Zatím spokojenost, ale k tomu byli i jiné sanační práce.

bubble*
hodnocení

Já vím. Je to naše chyba. Manžel to podcenil. Ono to není nijak extrémní. I zedník říkal, že jsou zdi suché. Podlahy jsou nové. Byli to jen tři místnosti, zbytek se přistavoval. Právě, že ta vlhkost se začala ukazovat až když se udělaly podlahy, nová okna, zateplení. Teď bohužel musíme řešit co s tím. Snad bude ta injektáž stačit.

To je přesně ono. Dají se nová okna a začne vylejzat na povrch vlhkost, která tam sice byla i dříve, jen nebyla vidět. Nová okna to utěsní a vlhkost nemá kudy ven, tak to začne vlhnout.

Teď asi opravdu jen chemie. Ta to trochu vylepší, ale neodstraní problém na 100%. Vlhkost nejde jen zdí, ale i podlahou.

Naproto souhlasím s Jenykem.

hodnocení

0x

Asi víte z čeho máte dům postavený. Pokud z kamene, budou se vrty provádět obtížně, Kamenné domy určitě žádnou hydroizolaci neměly, takže by jste měli provést nápravu nejen ve dvou místnostech, ale ve všech, neboť se dá očekávat, že s nástupem podzimu a zimy se situace ještě zhorší. A co teprve,až zatopíte. Popřemýšlejte také o jiných způsobech sanace vlhkosti,např. elektroosmotických, které stavebně nenaruší to, co jste už udělali.

guma
hodnocení

0x

Zakoupit u Vietnamců velký vlhkoměr s teploměrem průměr 12 cm za 160 Kč +- (je nejlevnější a mnohem lepší než vlhkoměry v obchodech) do každé místnosti a denně větrat. Plíseň nastříkat bělícím Savem na prádlo nebo dražším protiplísňovým. Denně větrat a sledovat vlhkoměr. Vlhkost nesmí překročit 60%. Nad 60% větrat. A již tam nebude žádná plíseň.

Už jsem tak vyřešil několik zaplísňovaných místností ložnice, záchod a koupelnu v zimě u rodičů. Všichni mají hrůzu větrat v zimě. Většinou stačí 10 minut.

Na chalupu kde v zimě nejsem, přidávám odvlhčovač solné cihly vložené do plastového vědra podložené a posazené na plastovou krabičku, tak aby voda z cihly stékala na dno a bez doteku s cihlou. Cihla nesmí být ve vodě. Kupované odvlhčovače v drogeriích jsou absolutně na nic a jen čerpají vaše peníze. Solné cihly již mám deset let, jsou již o trochu menší a stále plní svůj účel. Cihly koupíte na webu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]