Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Plánuji si u domu instalovat posuvnou samonosnou bránu 4m šířka vjezdu, rám na C-profilu.
Máte nějaký tip jak dobře zvolit el. pohon. Kde sehnat nějaké objektivní testy, recenze, reference?
Nechci nějakou modernu napojenou na mobil nebo další zařízení co mě připoutá k jednomu výrobci.
Chtěl bych podle priority: 1- spolehlivý, 2- spolehlivé příslušenství (dalkové ovladače co nejdál, fotobunka co jí moc neovlivní slunce, maják) , 3 - dostupný servis, 4- přijatelná cena nahradních dílů, 5- plynulý rozjezd (24V pohon?), 6- spolehlivé fotobunky (), 7- možnost nouzového ovládání při výpadku el. energie nebo poruchy, 9 - co nejsnažší oprava po konci záruky, 10- částečné přiotevření vrat jen na růchod.
Asi bych odpovídal jako gumidek.
Mám bránu samodomo, pojezd ACER. Výroba 2008, zatím bez problému. Teď jsem doobjednával dva ovladače.
Ovladač dle síly baterky i přes 200 metrů, fotobuňka, pokud moc hustě prší, jen dvakrát se brána zastavila, že je překážka, za 20 vteřin pokračovala v zavírání. V letním období v určitou krátkou dobu mi silně svítí slunce na čidlo, brána se někdy nezavře hned, ale asi za 5-8 minut, až paprsek dopadne jinak. Servis jsem zatím nepotřeboval. Nouzové ovládání zvládne lehce kdokoliv.
Bránu otevřu třeba jen na 20 cm, když to potřebuji. Mám naprogramováno automatické zavření po 30 vteřinách.
A jakou řící desku jste použil?
Já bych ale asi něco hotového a odladěného. Nemám moc čas to ladit. Leda bych, měl k dispozici i nějaký odladěný základní software.
Pohon je kompletní, od výrobce. Toto foto mám jen pro to, aby věděl u poče typ, kdybych to potřeboval
10 to mají snad všechny
9 to je otázkou pro koho je nejsnažší a spíš bych se zajímal o dostupnost dílů (takže spíše dražší systémy, které jsou dlouho na trhu a mají dosatek náhradních dílů)
8?
7 Nouzové otevření mají všechny. Někde se musí vyháknout pohon, což pro laika nebo nezručného netechnika je problém
Fotobuňka je co? Jako že z východem slunce bude dokořán? Brána se ovládá z 99% frekvenčně.
Maják je volitelné příslušenství snad všech bran.
C profil je myšleno "U" profil? Raději bych to viděl na čtvercovém profilu a L profilu. 4m je dost.
Zaměřil bych se na výrobce, který i bránu dodá a namontuje.
Fotobunka jsem mel na mysli optickýsenzor, který přeruší zavírání vrat když je v cestě překážka.
C profil myslím mají většina samonosných bran.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.