Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El. pohon samonosných vrat

Od: karel10 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Plánuji si u domu instalovat posuvnou samonosnou bránu 4m šířka vjezdu, rám na C-profilu.

Máte nějaký tip jak dobře zvolit el. pohon. Kde sehnat nějaké objektivní testy, recenze, reference?

Nechci nějakou modernu napojenou na mobil nebo další zařízení co mě připoutá k jednomu výrobci.

Chtěl bych podle priority: 1- spolehlivý, 2- spolehlivé příslušenství (dalkové ovladače co nejdál, fotobunka co jí moc neovlivní slunce, maják) , 3 - dostupný servis, 4- přijatelná cena nahradních dílů, 5- plynulý rozjezd (24V pohon?), 6- spolehlivé fotobunky (), 7- možnost nouzového ovládání při výpadku el. energie nebo poruchy, 9 - co nejsnažší oprava po konci záruky, 10- částečné přiotevření vrat jen na růchod.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi bych odpovídal jako gumidek.

Mám bránu samodomo, pojezd ACER. Výroba 2008, zatím bez problému. Teď jsem doobjednával dva ovladače.

Ovladač dle síly baterky i přes 200 metrů, fotobuňka, pokud moc hustě prší, jen dvakrát se brána zastavila, že je překážka, za 20 vteřin pokračovala v zavírání. V letním období v určitou krátkou dobu mi silně svítí slunce na čidlo, brána se někdy nezavře hned, ale asi za 5-8 minut, až paprsek dopadne jinak. Servis jsem zatím nepotřeboval. Nouzové ovládání zvládne lehce kdokoliv.

Bránu otevřu třeba jen na 20 cm, když to potřebuji. Mám naprogramováno automatické zavření po 30 vteřinách.

El. pohon samonosných vrat
karel10
hodnocení

A jakou řící desku jste použil?

Já bych ale asi něco hotového a odladěného. Nemám moc čas to ladit. Leda bych, měl k dispozici i nějaký odladěný základní software.

Pohon je kompletní, od výrobce. Toto foto mám jen pro to, aby věděl u poče typ, kdybych to potřeboval

cukrar.rajce.idnes.cz/...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

Pěkná práce Milane *palec*

Děkuji za pochvalu, ale to je jen o mojich financích. Jeden syn je projektant, druhý svářeč, já jen finančník.

hodnocení

2x

10 to mají snad všechny

9 to je otázkou pro koho je nejsnažší a spíš bych se zajímal o dostupnost dílů (takže spíše dražší systémy, které jsou dlouho na trhu a mají dosatek náhradních dílů)

8?

7 Nouzové otevření mají všechny. Někde se musí vyháknout pohon, což pro laika nebo nezručného netechnika je problém

Fotobuňka je co? Jako že z východem slunce bude dokořán? Brána se ovládá z 99% frekvenčně.

Maják je volitelné příslušenství snad všech bran.

C profil je myšleno "U" profil? Raději bych to viděl na čtvercovém profilu a L profilu. 4m je dost.

Zaměřil bych se na výrobce, který i bránu dodá a namontuje.

karel10

Fotobunka jsem mel na mysli optickýsenzor, který přeruší zavírání vrat když je v cestě překážka.

C profil myslím mají většina samonosných bran.

Jo vlastně, optická závora.

Někdy je na škodu, protože stačí po tvém odjezdu, aby tam někdo cizí mávnul a brána je opět dokořán.

karel10
hodnocení

Ale ta se po nastaveném čase opět pokusí zavřít ne?

Ano. Po čase zavře. Ale mezitím můžeš mít nezvaného hosta na pozemku.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

mam nice robus a spokojenost a krome 4 ma snad vsechno, 4 sem nikdy nepotreboval tak nevim

navic za tu cenu co se prodava nevidim ani pripadny nakup noveho pohonu jako nejaky problem ( pokud uz by me mely dily polozit )

hodnocení

0x

zkuste třeba tento eshop-bydleni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]