Nejste přihlášen/a.
Dobry den
delam kompletni rekonstrukci bytu v bytovem dome o osmi bytech ktery je napojeny na ustredni dalkove topeni. V byte je plyn kterym bych chtel ohrivat vodu a take vytapet protoze by to byla velka uspora penez.
Potreboval bych poradit jake kroky jsou potreba k tomu abych to mohl provest? Je potreba nejake povoleni nebo souhlas sousedu?
predem diky za rady...
Když se chce všechno jde. Ale i po odpojení musí uživatel platit základní složku nákladů na vytápění a ohřev vody
(1)
Náklady na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období, které je nejvýš 12 měsíců, rozdělí vlastník (např. SVJ – poznámka redakce) na složku základní a spotřební. Základní složka činí 30 % až 50 % a zbytek nákladů tvoří spotřební složku.
Takže se podívejte třeba na loňské vyúčtovaní, najdete tam cenu za základní složku, k tomu připočtěte cenu za plyn, který spotřebujete pro vytápění a máte zhruba roční náklady na energii za topení...A to nepočítám demontáž stávajících radiátorů, nový plynový kotel, nové rozvody ÚT atd., které je třeba taky rozpočítat na xy let do budoucna...
Pokud vám to vůbec schválí...
Podle mě by mohl být problém s povolením přechodu na vytápění plynem, dům, respektive přívod plynu do domu, je dimenzován zřejmě "pouze na vaření", kdyby všichni po vás chtěli přejít na vytápění plynem, tak současný přívod plynu by to neutáhl, můj názor je pouze technický, předpisy jsem vynechal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.