Nejste přihlášen/a.
Čím zateplit lodní kontejner zvenčí? zevnitř to bohužel nelze - jsou tam sádrokarton, elektroinstalace, 5cm vata a parotěs - což je nedostatečné. ideální řešení je tedy zateplit zvenčí, ale bude fungovat polystyren a nízkoexpanzní pěna + perlinka a lepidlo? někteří říkají, že se bude kondenzovat voda. jiný tvrdí, že pokud není polystyren zakotvený na fasádní hmoždinky (což já kotvit nemohu) tak to popadá. jiní cenově přijatelné řešení mě nenapadá, proto se ptám zkušenějších, jak byste to řešily vy ostatní
Pane Jiří, zateplit tzvenku není problém, Přilepíte polyš lepící pěnou, třeba Tytan 753, 60 sekund, nebo mnoha jiných. Kotvit není třeba. Síla polyše musí být taková, aby ke kondenzaci došlo za parotěsem směrem ven. Tepelná izolace musí být v poměru 1:4, Jeden díl izolace, parotěs, 4 díly izolace.
Pane Cukráři, všiml jste si v základním dotazu, že se jedná o lodní kontejner? Vaše posedlost parozábranami je hezká, ovšem u ocelového plechu je to naprostá hloupost. Vnější kovový povrch kontejneru se musí dobře antikorozně ošetřit, pomocí nízkoexpanzní pěny se nalepí polystyren na vnější povrch a to nejlépe fasádním polystyrenem 60mm a to bohatě stačí. Už jsem psal několikrát a i na internetu je video z pokusu tepelné propustnosti polystyrenu s kapalným dusíkem a tloušťka polystyrenu od 50 mm výše mění tepelný odpor pro člověka neměřitelně.
Osobně jsem to v práci zkoušel pomocí termokamery a žádné tepelně propustné drama se u dusíku nedělo. -190°C !
Pane Jendo 2, již mnozí Vám napsali, že tomu nerozumíte. Já Vám to samé nebudu psát. Ohledně parozábrany jsem uvedl jen to, co je třeba s tou parozábranou, kterou tam již tazatel má. Já o tom trošku vím, proto jsem to tak napsal.
Asi bude dobré, když nebudete reagovat na moje odpovědi, jako já neraguji na Vaše odpovědi v jiných rubrikách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.