Dobrý den, mám sestavený tzv.skleník (skříňka na zavěšení na zeď) obývací stěny. Vyvrtal jsem 3 díry, našroubovat 3 skoby. Skříňka visí zešikma, nedaří se mi ji doštelovat, přikládám fotky. Neporadili by jste mi prosím co s tím? Jelikož to nejde zeštelovat, zvažuji koupit nějaký úhelník a zevnitř přišroubovat skrz zeď ve stavu kdy je vyrovnaná. Děkuji
pochopitelně tu lištu kotvit ve vodorovné poloze - na to se hodí vodováha - a pak to bude možné i rozumně seštělovat
pavloss
Ta lišta vypadá dobře. Teď mi jen vysvětlete jak ty skříňky na ní drží? Když lištu přišroubuju na zeď, tak jak na ní skříňky zavěsit? Na skříňky se montují nějaké protikusy? Děkuji
ccc*
Na tu lištu se to zavěšuje, stejně jako na ty skoby.
Promiň, ale pokud nejde doštelovat do roviny, může za to tvoje "prasecká" práce, kdy jsi ty "skoby" nejspíš nedal ani do základní roviny. Rozsah těch vyobrazených "štelovátek" je poměrně velký.
Takže doporučuji skoby vyndat, díry po nich zasádrovat a po pečlivém zaměření skoby osadit znovu a pečlivěji. Pak se štelováním nebude problém.
Srovnává se to podle toho 2.obr., pravá polovina obr. zespodu šikmo. Na jedný straně nahoru a na opačné zase dolu. Kde je to výš, stahovat dolu a opačně. Když to nepomůže, tak nový díry a podle vodováhy. Prodávaji se na to i lišty na zeď.
Ještě doplním - pokud tam chceš dát úhelníky a dáš je taky křivě jak ty skoby, tak to budeš mít taky křivě. Dělej to pořádně jak se má a máš klid. Tady se asi bez nových děr neobejdeš.
Dobrý den, levá zkoba je nejspíš níže, odměřené to bylo dobře, předvrtané 6kou pak už 10kou. Co tu levou zkobu přihnout ve svěráku? Nebo všechny ty 3 díry navrtat znova. Pak se nejprve šteluje vlevo-vpravo nebo od zdi ke zdi?
Polož přes skoby vodováhu a uvidíš co je špatně. Tak do centimetru to vyladíš kováním. Pokud jsou větší rozdíly buď skobu ohnout, nebo převrtat díru. Prostřední kování vyšroubuj úplně nahoru a šteluj jen krajní. Až je vyladíš, tak s citem dotáhni i prostředek. Napřed to dej do váhy a pak přitáhni ke zdi.
pavloss
Dobře zkusím to podle vašich rad. První se sešteluju do váhy a až potom přitáhnout ke zdi?
joudic*
muzete take skobu necim omotat, ja vyvazoval nestelovaci linku teflonovou paskou
Dobrý den, po sundání zavěšené skříňky jsem zjistil, že pravá zkoba byla asi o 5mm níže, zavěsili jsme skříň znova na zeď a podle vašich rad seřídili nejprve levou a pravou stranu do vodováhy a nakonec dotáhli i prostředek vše je teď rovné Chtěl bych si i tak tu závěsnou skříň zajistit, neporadili by jste mi, jak by se to dalo udělat? Děkuji
Zajistit - no nedívím se, když to furt rvete na ty skoby.
Tak ještě jednou a budu psát pomalu :
Sundat skříňku
Vyrvat skoby
Připevnit lištu
Pověsit almárku zpět
Pokud to už konečně pochopíte a poberete, tak nebudete muset filozofovat o zajišťování, protože z té lišty to nezhučí. O skobách bych to však rozhodně netvrdil...
Len aby ste sa nedivili. Lišta nie je u samostatných skriniek spásna, pokiaľ sa s ňou nepočíta už pri výrobe a nie je presne odrezaná. Tradične sa lišta odreže len na vnútornú šírku bočníc, aby nešpatila pri bočnom pohľade a nezavadzala pritiahnutiu skrinky celou plochou ku stene. Ak do bočníc nie je z vnútra zafrézované na výšku lišty, tak vodorovný presah lišty voči drapáku rektifikačného závesu je v podstate neexistujúci. Ak navyše nevyjdú krajné otvory s hmoždinkou dostatočne pri kraji, lišta sa pri väčšej záťaži ohne na to tata a nevyzerá to pri skúmavom pohľade za skrinku príliš dôveryhodne. Som si istý, že pri väčšej rane by došlo k tak veľkému ohybu, že by sa bez problémov zbavila bremena. Taktiež je potrebné celkom presne rezať. Nič nevieme o tom, ako tie drapáky odzadu vyzerajú. Pokiaľ sú však tvarované s vybraním v strede, aby do nich skoby zapadli tak, že sa náhodne nepretočia, a nie sú len ploché, nebál by som sa toho. Len zostáva dúfať, že nevyletia aj s hmoždinkami ako nejedna garnyž.
Dobrý den, jak jsem psal, tak to mám už uchycené na zkobách a vyvážené. Teď bych si to chtěl ještě raději nějak pojistit. Jak by jste to zajistili? Přidat dovnitř skříňky dva úhelníky? Děkuji
Z těch skob by to nemělo spadnout. Skoba je ohnutá kus nahoru, kování je vlastně ohnutý plech do účka, takže to drží. Ale znám případy, že to pověsil jen na hlavičku vrutů a to pak byl problém. Jistota je závěsná lišta. Uřízneš ji o dvě strany kratší nežli je šířka skříňky, přišroubuješ a pověsíš jarmárku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.