Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit 2 tenké drátky?

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:
Zdravim, pokusím se vysvětlit problém co nejvěrohodněji. Mám drátek průměru cca 1,5mm. Potřebuji ho nadstavit cca stejným silným drátkem. Nechci ale svařovat ani pájet. Jde i drátek na kočárku, který je jakési táhlo, a po vytažení drátku směrem nahoru se v konstrukci kočárku něco uvolní, a kočárek lze pak složit. Ten drátek byl napojen na plastový mechanismus, a tím se to pak lehce vytahovalo směrem nahoru. Celé to vytahovací lanko je pak v "rukojeti" koćárku. V plastovém mechanismu je háček, za který byl zaháknutý ten drátek. Jenže on se zlomil a já ho potřebuji nadstavit. Bohužel ten drátek nelze ohnout (při mém pokusu o ohnutí drátek se neohnul ale rovnou zlomil). Ale nějaké železo to je, je to magnetické. Tak jsem přemýšlel to nadstavit druhým drátkem podobného průměru, a ten nadstavený drát pak ohnu a připevnim do toho plastu.
Jen jak spojit 2 tak tenké drátky k sobě, aby po zatažení směrem nahoru se ten spoj neutrhl? Existuje nějaká malá a pevná svorka? Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fgdsh
hodnocení

9x
Pokud je tam na to misto tak rozdelejte klasickou cokoladku aby vam zustala jen ta vnitrni cast se sroubkama. Tou pak provliknete oba ty dratky jakoby pres sebe a sroubkama dotahnete.
hodnocení

rozebbrana čokolada to vyřešila, díky za napad

hodnocení

3x

Není to drátek, ale ocelová struna. Tu v omezeném prostoru nenastavíš, nejrozumnější je mechanismus rozebrat a dát celou strunu novou. Buď ji koupíš jako náhradní díl, nebo koupíš nějakou "metráž" a upravíš podle originálu.

Pokud chceš konec struny tvarovat, nejlepší je ohřát plamenem(autogen apod.) na vysokou teplotu, struna v ohřáté části stratí pružnost a křehkost a půjde dobře tvarovat. Popisuji to hodně zjednodušeně, když budeš chtít znát více, najdi si na Googlu něco třeba o kalení a popouštění.

doplněno 17.08.20 09:33:

Magdone, já bych ten konec znovu nekalil. Zajistil bych ho v rámci možností tak, aby se sám nevyvlékl a myslím, že by to mohlo fungovat.;)

O nastavení jsem vůbec neuvažoval. Pokud je tam málo místa, a to je v trubce kočárku skoro jistě, je to nesmysl. Nehledě na to, že je to nejspíš stejně třeba rozebrat.

Popisujete to hezky, ale popustit a po ohnutí znovu správně zakalit ocelovou strunu není zas až tak jednoduché. Že je tam kalená struna má určitě důvod a je otázka, co by případně udělal nezakalený konec. Vzhledem k formulaci dotazu pochybuju, že by to tazatel v domácích podmínkách zvládl.

Stejně tak je otázka, co by udělal ten měkký "drátek", kterým by se případně nějak podařilo strunu nastavit. Předpokládám, že by to bylo na jedno použití.

To sú tie moderné kočárky. Je jedno, koľko zaň vyplivnete. Bez sústruhu, zváračky na tenké plechy, tvrdej pájky (kyslík+PB stačí), brašnárskej dielne, WD40 a duct-tape sú za pol roka na vyhodenie. A najhoršie je, že v kritickom období to do rána musí byť opravené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]