Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych co nejrychleji v budoucím dětském pokoji renovovat stěny s několika vrstvami staré bílé barvy + novým štukem kolem vyměněných plastových oken. Potřebuji to provést opravdu rychle, takže oškrabání staré barvy+nový štuk nepřichází v úvahu. Nezkoušel, prosím Vás, někdo starý nátěr na stěně zpevnit např. penetrací, nanést stěrku, tu vybrousit a poté stěnu nalíčit? Bude to fungovat nebo se to bude loupat? Díky za připomíky a případné tipy.
Díky všem za komentáře. No nic... budu tedy škrábat do urvání ruk...
Díky za odpověď. Mám zkušenosti s nanášením brousitelného tmelu na sádrokarton. Stěna je krásně hladká a toho chci dosáhnout právě i na staré stěně. Jde mi nejvíce o případné zkušenosti nanesení penetrace (nebo jiného roztoku) na starší výmalbu - její nutné zpevnění a poté nanesení brousitelného tmelu (stěrky). Lepení sádrokartonu nemá smysl, musel bych starý nátěr odstranit, aby mi náhodou časem nespadly lepené sdk desky i s kousky malby na hlavu... Ale hlavně by to nesplnilo podmínku rychlé renovace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.