Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamenný koberec v domě, výhody a nevýhody

Od: laser* odpovědí: 3 změna:
Uvažuji o položení kamenného koberce do kuchyně a chodby na staré dlaždičky o velikosti 25-30 M2 jaké jsou výhody a nevýhody tohoto druhu podlahy a na kolik by tahle velikost prisla cenově? Máte někdo zkušenosti uvítám každou radu děkuji všem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já dělal chodbu která na 6metrech délky třikrát změní šířku a navíc nebyla nikde do vodováhy. Dávat dlažbu tak prakticky nikde do kraje nevyšla celá a furt by se řezalo takže bych měl ohromné ztráty na prořez a ještě bych musel upravovat podklad a vzít si na to obkladače. Kamínky jsem si natáhl sám. Strhnul latí do vodováhy a za nějaké 3 hodiny bylo hotovo. Náklady vyšly jako bych kupoval dlažbu v nějaké rozumné cenové relaci. Ne nejlevnější ale zas nic extra drahého. A úprava podkladu samonivelačkou odpadla úplně.
Jako dobrou radu doporučím použít menší šarže kamínků. Větší sice vypadají víc na efekt, ale když člověk v interiéru chce zatřít vršek do hladka aby to mělo efekt glazované dlažby a dobře se to vytíralo, tak u větších šarží hodně narůstá spotřeba potěru.. Mezi kamínky jsou větší prohlubně. Takže tabulkové množství potěru stačí sotva na polovinu plochy. Já to nakonec zatíral neoprenovým hladítkem které část pryskyřice z důlků vytáhlo, takže výsledkem je trošku hrubší struktura. Příjemná masáž pro chůzi na boso a navíc to neklouže.
Myslím že jsem volbou kamenného koberce neudělal chybu. Je to efektní, funkční a není to extra drahé.
dejv111neprihl

Prosím Vás a jak to čistíte? Do prohlubní se přeci musí schovávat nečistoty, které, podle mě, musí jít těžko ven. Neumím si představit přes kamínky přejíždět mopem. Ale rád se nechám vyvést z omylu.

Ono to je zatřené ale není to prostě úplně jako politura. Nejsou tam úplně doliky mezi kamínky jako se to dělá při venkovním použití. Momentálně se to čistí parním mopem ale ani při klasickém vytírání se v tom špína nedržela.
Když to budete kupovat u slušného prodejce a ne v hobbymarketu, dají vám na omakání vzorky aspoň 10x10 na destičce abyste měli představu o struktuře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]