Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout - sifon níže než odtok

Od: oqaq odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, ve starším rekonstruovaném bytě, který jsem před časem pořídil, je koupelna se sprchovým koutem s vaničkou. Voda ze sprchového koutu dlouhodobě velice pomalu odtéká a sprcháč se plní vodou. Čistit jsme zkoušeli odtok různým způsobem, jak mechanicky, tak krtkem, zvonem, ale beze změny. Oba instalatéři, které jsem měl doma kvůli jiným věcem prohlašovali, že je to špatně vyspádované potrubí a že se s tím bez předělání nic dělat nedá.
Koukal jsem, jak to pod sprcháčem vypadá a všiml jsem si, že vývod ze sifonu je níže než odpadní potrubí, na které je napojen přes prohnutou flexi hadici. Tak si říkám, jestli by nepomohlo, pokud by se pořídil nějaký extra nízký sifon, který bude mít odtok výš, než ten stávající, neodtékala by pak ta voda lépe? Nevím, jestli se mi podaří sehnat tak nízký sifon, aby odtokem z něj pak byl výše než odpadní HT, ale i to, že rozdíl výšek bude nižší, by mohlo pomoct, co myslíte?
Děkuji předem za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

1x

koupelny-cz.cz/...

Hlavně "vyhoď"ten husí krk. Je to nejhorší možný řešení, co existuje pro odpady z vaniček. Brzdí to dost odtok. A hlavně se i dost zanáší. Dobře se s tím dělá, ale to je vše. Zkus ten nahoře. Měl by mít zápachovou clonu.

hodnocení

1x

Nemyslím si , že takový sifon seženete. Všechny vaničkové sifony mají odtoky přibližně stejné a tak vám nezbývá, než jen čistit, nebo vyřešit spád potrubí.Stejného efektu dosáhnete změnou výšky vaničky.

hodnocení

0x
Dejte foto...jak to vypadá pod vaničkou. Většinou je ucpané odpadní potrubí..

hodnocení

0x

Pár takových "rekonstrukcí"jsem řešil jakožto osoba schvalující. Někteří majitelé si nechtěli nechat vysvětlit že sprchový kout NELZE bez úprav stupačky napojit na stávající vanový odpad tak,aby seděl na zemi . Jsou 2 možnosti - zvednout sprcháč o pár centi aby voda měla spád, nebo předělat odpadní stoupačku. Samozřejmě částečně pomůže použít trubku místo husího krku,ale základní problém zůstane .

Vlastně je ještě jedna možnost - použít kalové čerpadlo

cz.grundfos.com/...

hodnocení

0x

Bez bourani a zvednuti sprchove vanicky jedine tento nizky sifon hezkakoupelna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]