Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít pozinkovanou střechu

Od: denny276® odpovědí: 17 změna:
Přeji pěkný den, drazí rádci *slunce* Mám na domě část střechy pozinkované. Střecha je rovná, pouze s mírným sklonem. Plocha není velká, cca 8 metrů na 4 metry. Střecha je na domě cca 22 let. Není na ní vidět žádný předchozí nátěr. Čím tedy střechu nyní natřít? A jak ji předem ošetřit či upravit? Nejraději bych nanášela kompresorem. Doporučíte prosím nějaký spolehlivý nátěr, který pár let vydrží? Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Potřebujeme také natřít plochou střechu na domě, budeme mít firmu, která doporučila SANAKRYL TOP bílý. Má s tím dobré zkušenosti. Bílá navíc odráží sluneční paprsky.

hodnocení

Bílá mne nenapadla, vidíte. Vlastně barvu nemám ještě rozmyšlenou. Bydlím v lese,takže okolo plno bordýlku ze stromů..ale ono to asi bude jedno ve finále.. promyslím. Děkuji *slunce*

guma
hodnocení

3x

Natíral jsem barvou SUPERkov detecha.cz/...

Pozor natírat štětcem. Žádný váleček. Zjistil jsem u dřívějšího nátěru jinou barvou, kde jsem natíral válečkem, tak barva mnohem dříve odešla, než na místech, které jsem natíral štětcem. Nyní jsem natíral v zimě pří -2 až 0 stupňů (neředí se vodou ale ředidlem, tak to nevadí). Drží už přes 5 let.

hodnocení

Štětcem.. Dobra tedy ;) A je vůbec potřeba to natírat,když tomu nic není? Zřejmě ano,že aby materiál zbytečně netrpěl a nepřešel dříve *nevi*
dejv111neprihl

Časem Vám pozink prostě začne korodovat, lépe natřít střechu teď, než si později přidělávat práci s odrezováním (broušením). Vím o čem mluvím - čerstvá zkušenost. Není to fakt příjemná práce. :)

hodnocení

2x

Superkov od firmy Detecha.

doplněno 17.08.20 16:42:

Já preferuji stříkat pistolí (kompresor). Natírat ručně velkou plochu trvá dlouho, bolí ruce a záda. Ale komu to nevadí, nic proti tomu.

dejv111neprihl

Díky za tip do budoucna! :)

hodnocení

Ano,právě jsem to chtěla provádět nástřikem. Zatím to vypadá tak,že zvolím Vámi navrhovaný Superkov.

dejv111*
hodnocení

2x

Natíral jsem letos pozinkovanou střechu (spíš už bez pozinku a rezavou :) ) "Eternalem na kovy", červený odstín. Obsahuje inhybitory koroze. Rychle schne, nesmrdí a je vodou ředitený. Nanášený válečkem ve dvou vrstvách, ale doporučuji nanést tři vrstvy.

hodnocení

Tedy..takových druhů. Co rádce, to jiný výrobce. Co si já, chudák blondýna, mám vybrat :) Ano, myslela jsem si právě, že by to časem mohlo dělat problémy, proto me napadlo,že to natřu dříve, než to pak budu muset nějakým způsobem přebrušovat ;)

Ten eternal jsem také zkoušel a druhý rok už začínala koroze prolézat ven. Tak už ho nechci.

hodnocení

1x

Tech barev je celá řada , stačí jen vyguglit. Např. Formex, pak Industrol profi 2x

hodnocení

Jasný, googlit umím. Ale máme tady na poradně profíky i kutily,kteří mají odzkoušené značky a druhy. Tak pokud lze,peferuji rady a zkušenosti zdejších rádců *slunce*
jabraka*

Na plechové střechy jsou barvy speciální,aby to bylo co nejdražší.Pokud není přikázaná barva střechy,je možno ji natřít barvou fermežovou,To jsou barvy,nejlépe odolávající počasí.Barví se minerálními pigmenty.

JABRAKA

hodnocení

Fermež,fakt?zajímavé. Barevnost daná není. My fermež dávali na okna stará dřevěná. Je to možné, nepletu si to?

Fermežová barva časem oprší. Stačí na ní po čase sáhnout a jde otírat rukou. Na kov je nevhodná. Ještě tak na dřevo, ale stálá stejně není, pouze nepraská jako emaily. Musí se ale často obnovovat (na tom dřevě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]