Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba pidi domu za kolik?

Od: tebi odpovědí: 25 změna:

Představte si kvádr zděný z Porothermu, s pultovou střechou, kde by obytná plocha cca byla 40m.2. přízemní .kde by byl kuchyňský kout, ložnic, tedy jen postele a vestavěné skříně, oddělené příčkou, od obýváku,malá šatna, malý kumbal, pidi předsíň.To celé pro dva lidi. V podstatě postavit to nejjednodušší a nejlevnějšího. Kolik by to odhadem mohlo stát?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Domnívám se ,že není tak moc rozdílné,zda stavíte 40 m2 od 100 m2.Takže pokud máte dost velký pozemek,stavějtze dům co největší.Potomkové vám poděkují.

JABRAKA

jendad
hodnocení

3x

Já jsem před pár lety stavěl dřevostavbu svépomocí . Dělal jsem kanalizaci , přivedl vodovod . Vše jsem si psal od základu až po komín , projektana atd. Materiálově mě to vyšlo do 10 tis. /m2 . Svou práci jsem nepočítal . Dělal jsem po odpolednách po práci a o víkendech . Nevím jak je to u cihlostaveb . Nedávno jsme byl ve stavebninách a jen jsem koukal jak cihly zdražily . Výhoda dřevostavby je podstatně užší stěna oproti zděným . Kamarádi jsou vždy překvapeni kolik je uvnitř místa.

hodnocení

1x
Hodně důležité je kde (cena pozemku, pokud ho nemáte) a jestli chcete počítat i nějaké základní vybavení, nebo jen stavbu. A budete stavět sám, bude to dělat firma...?

hodnocení

0x

Odhadem 1-3 mil. pozemek a cca 2,5 mil. stavba, když si postavíte sám, zlevníte si to tak na 1,5 mil.

tebi
hodnocení

Ne já bych ráda domek, spíš velikost chaty na stará kolena, dečka se mnou bydlet nebudou, ataky nechci do stavby strkat mnoho peněz. Prostě mini domek za mini peníze, pozemek bych ráda pidi za půl mil ,víc nechci investovat.Tak max 1,5 se vším.

joudic*
hodnocení

0x
z ytongu z toho sedeho, material strelim cca 100k(musel bych se podivat na cenu), jedno okno stoji 2-3k, kuchyn 15k, koupelna cca taky, podlaha cca 50k... nejdrazsi bude zakladova deska a strecha... problem je, ze sama si to asi neudelate... takze musite pripocist cenu za praci nebo si najit 2 sikovne ukrose

tebi
hodnocení

Co jsme tak kde viděla, četla, tak základová tak 150,střecha 250.pochybuji, že min.No 800,sakum prdum. S výkopy a kanalizace meloun.To by mohlo být ok..

janh*
hodnocení

0x
Ještě jsi zapomněla na projekt a ke kolaudaci taky koupelnu a záchod...
Ale na 40-ceti metrech...zapomeň!
Taky přičti topení a zateplení...dnes musí stavba být skoro soběstačná...za rok až dva taky na soláry...
vilik*
Správně. Nejmenší domek, který jsem osobně viděl a zdá se mi jako minimální pro bydlení 2-3 osob, byla dřevostavba s rozměry zastavěné plochy cca 70m2.
Obsahoval zádveří přibližně 1m2, technickou místnost s kotlem s bojlerem 2 m2, chodbu 2 m2, koupelnu se sprchou a WC, 2 ložnice po 8 a 10 m2, obytnou kuchyň se stolem a relaxační částí s TV. K tomu byla terasa. Na šatnu a spíž nezbylo.
Nezapomínejme, že ze zastavěné plochy 10x7 metrů je obytná necelých 60, protože stěny pod 25 cm nemohou vyhovět celoročnímu bydlení, takže skutečný rozměr vnitřních prostor je vlastně 60 m2, z toho ještě několik dalších metrů ubyde vnitřními příčkami.
Co chce tazatelka dělat na 40 metrech je mi záhadou, ale protože už se tu projevuje celkem pravidelně, beru její dotaz jako prostředek k zahájení konverzace o čemkoliv, co jí ani moc nezajímá, hlavně když si pokecá.
joudic*
ve 40m bydli vetsina prazaku,.. maly dum 1 mistnost, kuchyn, koupelna, wc je velmi bezne v asii.. jste jen rozmazleni ;)
jendad
Joudic. Takže inspiraci máme hledat v asii? Nikoliv v americe kde je průměrná obytna plocha 220m2.
joudic*
jendad, chtela maly domecek na duchod, stejne co sam clovek vic potrebuje, ja mam dum vetsi, ale stejne se zdrzuju na jednom miste porad nebo na zahrade z niz pulku vubec nepotrebuju, naposled jsem v nekterych mistech byl pred 5ti lety

tebi
hodnocení

Ok, tak to bude o pár metrů větší. To není problém, prostě chci postavit něco hodně malého a levného. A pokud to bude chata. Pak by tam mohla být benevolentnější pravidla.

tebi
hodnocení

novinky.cz/... tu máte pidi domecek

janh*
Tady máš 4 Unimo buňky do Téčka...
blockhouses.cz/...

hodnocení

0x

Zdravím, ale toto máte v Americe, a kdyby to někdo u nás postavil/naprojektoval, dala byste za to asi dost peněz. Nejsem ale odborník, na to jsou tu povolanější rádci.

A.

tebi
hodnocení

Já netvrdím, že ten dům musí vypadat stejně. Jen to je ukázka,jak malý může být obytný prostor.V budoucnu jako senior toho prostoru budu potřebovat jen minimum.

Hlavně myslete na to, že v domku pro důchodový věk je lepší se obejít bez schodů, tím spíš takto strmých. Ani já, jakožto mladá a celkem sportovní žena, bych takto strmé schodiště doma nechtěla. Stačilo mi vymknutí kotníku, který se hojil snad měsíc, abych měla problém vlézt na obyčejnou postel (noha hodně bolela, když jsem ji zvedala). Starší lidé často mívají chronické potíže s pohybovým aparátem; nespoléhala bych se na to, že zrovna já budu až do smrti běhat jako čečetka.

vilik*
hodnocení

0x
Hlavně, původní dotaz byl na jednoúrovňový bungalov, a pak sem vložíte odkaz na patrový paskvil s otevřeným řešením, mlynářskými schody a spaním v patře. Takže nejen, že je podlahová plocha větší než deklarovaných 36 metrů, ale bude hodně výživné dostat se v sedmdesáti do postele a z postele rychle na záchod.
Navíc v jiné otázce se rozhořčujete nad obývákem spojeným s kuchyní, kvůli pachu z vaření a hluku z kuchyně při sledování televize. Tady vám nevadí, že v tom budete muset nejen fungovat přes den, ale i spát, a že jediné soukromí je za dveřmi na wc míse. A tu kuchyň jsem naštěstí ani neviděl, to bude nějaká plocha, srovnatelná s tou, kterou mají lidé o dovolené v karavanu.
Dobře si příště rozmyslete, co vlastně chcete a na co se ptáte. Nebudete vypadat jako nechytrá.

tebi
hodnocení

Umíte číst?Ne, že. To byla pouze ukázka, jak může pidi ďum vypadat, nikdy jsem neřekla, že ho budu stavět.Pane nechytrej.A je rozdíl trávit v kuchyni celé dopoledne a vařit pro 5,6 lidí , nebo pro 1,2duchodce. Pane nechytrej.A naposledy hledám nejvhodnější řešení, jsem otevřená nápadům.

vilik*
Tak jo, řeknu to veřejně. Jste blbá jak štoudev a zasíráte zbytečně tuto poradnu svýma kecama.
Oni mi to hned smažou (a nejspíš dostanu i pokárání, což je v pořádku a zasloužené), stejně jako smázli většinu vašich blábolů v bulíkově otázce o nosné zdi, ale vy to už stejně budete vědět.

adell*
hodnocení

0x
Kupila by som chalupu s dobrymi zakladmi a dorobila na nej podla svojich predstav co chcem. To my vychadza nsjlacnejsie.

tebi
hodnocení

Ono se říká, že opravovat starou chalupu je horší než stavět novou. I tato varianta je ovšem možná...

adell*
Zalezi aka chalupa, vinica, chatka sa kúpi, iste s odbornikom pozriet v akom stave je, a dostavat izby, balkon, pivnicu. Nie na zburanie chatrc. Vela zalezí zial od chlapov, ktorí to budú robit.

vandaaa
hodnocení

0x

A nebo celoroční mobilheim ...? Také řešení ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]