Nejste přihlášen/a.
Nechci do toho davat moc penez, ale kdyz jde jeden na wc a druhy je o metr vedle v kuchyni, nemusi slyset kazdy problem. Vite jak.
a 145x33,5 cm?
Predem diky a pekny vikend.
3x
Když jsem si přesně takovou díru osazoval oknem zač. 90 let, příbuzný truhlář mi vyrobil dřevěný kastlík a já si do něho osadil dvojsklo, jehož jedno sklo bylo pískované. Obvodový rám byl subtilní, tuším že jen cca 25 mm. Sklo jsem zalištoval a nalakoval PUR lakem , co mi zbyl od lakování podlahy. Takže tak.
2x
U firmy, která montuje plastová okna, si nechte udělat pevné sklo v rámu na míru (existuje sklo, kterému říkají "kůra", má takovou strukturu. Mezi místnostmi nemusí být dvojsklo, ale může. Při troše šikovnosti není problém osadit pak do otvoru.
doplněno 13.09.20 22:36:
Ještě dodám, že tohle není světlík, ale průhled z jedné místnosti do druhé. Světlík bývá zhruba čtvercový prostor, uprostřed většinou starších domů, od střechy do přízemí, kam většinou ústila okna z koupelny, nebo WC. Nahoře bývala prosklená střecha.
2x
přesně takové okno jsem si dělal já mezi koupelnou a wc (kde je okno ven) ... stálo mě to asi 400,- za tabulku skla...tak či tak..máte to špatně nachystané a už zaobkládané takže by mě zajímalo jak to chcete řešit..respektive...ukotvit to sklo...tam teď budete muset dát něco v rámu a to odebere už tak malou plochu na prosvětlení
Dobrý den, to vypadá perfektně! Mohla bych Vás poprosit o více informací? (jaký typ skla, tloušťka, atp?). Moc děkuju!
No poprosit můžete, ale nevím co chcete vědět...Je to obyčejné sklo tl.myslím 4 nebo 6mm průsvitné, neprůhledné, rozměrově +1cm na každou stranu oproti otvoru. Vsazené je to do drážky v ytongu vytvořené flexou. Na jedné kratší straně je ten ytong rozřezaný na půlku tloušťky a po osazení skla je nalepen zpátky. Poté obloženo obkladem tl. 1,5cm (vč. lepidla)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.