Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake sklo do svetliku mezi kuchyn-koupelnu?

Od: marek87* odpovědí: 10 změna:
Jaky typ/druh/silu skla v priznive cenove relaci vybrat do svetliku kuchyn-koupelna?
Nechci do toho davat moc penez, ale kdyz jde jeden na wc a druhy je o metr vedle v kuchyni, nemusi slyset kazdy problem. Vite jak. ;) Jakou mohu ocekavat cenu za rozmery 160,5x33,5
a 145x33,5 cm?
Predem diky a pekny vikend.

Jake sklo do svetliku mezi kuchyn-koupelnu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janh*
hodnocení

6x
Staré,dobré Luxfery...
marek87*
hodnocení

Ty se tam nevesly. Proto se ptam na typ a silu skla.

Luxfery tam vejdou. Date jednu celou tj. 19cm a na to pulluxfer 9cm. siko.cz/...

hodnocení

3x

Když jsem si přesně takovou díru osazoval oknem zač. 90 let, příbuzný truhlář mi vyrobil dřevěný kastlík a já si do něho osadil dvojsklo, jehož jedno sklo bylo pískované. Obvodový rám byl subtilní, tuším že jen cca 25 mm. Sklo jsem zalištoval a nalakoval PUR lakem , co mi zbyl od lakování podlahy. Takže tak.

hodnocení

2x

U firmy, která montuje plastová okna, si nechte udělat pevné sklo v rámu na míru (existuje sklo, kterému říkají "kůra", má takovou strukturu. Mezi místnostmi nemusí být dvojsklo, ale může. Při troše šikovnosti není problém osadit pak do otvoru.

doplněno 13.09.20 22:36:

Ještě dodám, že tohle není světlík, ale průhled z jedné místnosti do druhé. Světlík bývá zhruba čtvercový prostor, uprostřed většinou starších domů, od střechy do přízemí, kam většinou ústila okna z koupelny, nebo WC. Nahoře bývala prosklená střecha.

krtek6
hodnocení

2x

přesně takové okno jsem si dělal já mezi koupelnou a wc (kde je okno ven) ... stálo mě to asi 400,- za tabulku skla...tak či tak..máte to špatně nachystané a už zaobkládané takže by mě zajímalo jak to chcete řešit..respektive...ukotvit to sklo...tam teď budete muset dát něco v rámu a to odebere už tak malou plochu na prosvětlení

Jake sklo do svetliku mezi kuchyn-koupelnu? #2
petra*

Dobrý den, to vypadá perfektně! Mohla bych Vás poprosit o více informací? (jaký typ skla, tloušťka, atp?). Moc děkuju!

krtek6

No poprosit můžete, ale nevím co chcete vědět...Je to obyčejné sklo tl.myslím 4 nebo 6mm průsvitné, neprůhledné, rozměrově +1cm na každou stranu oproti otvoru. Vsazené je to do drážky v ytongu vytvořené flexou. Na jedné kratší straně je ten ytong rozřezaný na půlku tloušťky a po osazení skla je nalepen zpátky. Poté obloženo obkladem tl. 1,5cm (vč. lepidla)

Jen je potřeba počítat při případné výměně skla s bouráním. Lepší by to bylo třeba do dřevěného rámu, ale na druhou stranu, že by se rozbilo zrovna tohle sklo? Nepravděpodobné.
Případně si nechat udělat pro jistotu lepený Connex.

hodnocení

0x

Já si myslím, že diskuze s nejbližším sklářem, který vám ihned nabídne nejvhodnější, navíc, co má na skladě, bude nejjednodušším řešením vašeho problému. Zvláště pak, když budete mít fotku na mobilu sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]